Blanka Vlašić, koja inače drži puno do vjere, istaknula je da treba više moliti i čitati.

Galerija


Hrvatska atletičarka Blanka Vlašić (36) dala je intervju za Laudato TV u emisiji "Izdvojeno" i progovorila o izolaciji zbog koronavirusa te potresu u Zagrebu. 

Vezani članci Boris Jokić Jokić: ''Učenici se više boje potresa nego pandemije'' Vili Beroš Beroš: ''Očita je korelacija necijepljenih s otežanim radom u bolnicama. Nama je cilj sigurnost svih, a ne kažnjavanje nekoga'''

"Pokušavam ne čitati vijesti koje me uznemiruju, nego samo one koje su nužne za očuvanje naše sigurnosti. Treniram doma, počela sam sa svakodnevnim virtualnim susretima u riječi s fra Antom Vučkovićem. Ovo je vrijeme jedna prilika da se obnovimo u duhu, ovo je korizma par excellence! Treba više moliti, više čitati, da se bolje može čuti Gospodina", istaknula je sportašica. 

Blanka je ranije odustala od Olimpijskih igara u Tokiju, koje su potom i odgođene zbog koronavirusa. Objasnila je zašto se odlučila na to. 

"Ne bih rekla da je to odustajanje nego prepuštanje Božjoj volji. Takvo je odustajanje zaista važno u životu. Kada Bog naglo promijeni naše planove, onda treba slaviti, jer je to znak. Odustala sam od Olimpijskih igara jer smatram da nisam spremna, tako da je ta odluka mudra", ispričala je Splićanka. 

Dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis istaknula je kako je baš trenutna situacija naša prilika da učinimo što ranije nismo stigli zbog nedostatka vremena. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dear athletes, dear sports fans. As the entire world faces uncertainties and struggles to find a way to stop the pandemic that has impacted our lives in all areas, I am reaching out to you to ask for support to my city Zagreb. On Sunday morning, Zagreb was struck by a devastating series of earthquakes that left numerous people injured, many people lost their homes, the city centre which represents a historical and cultural heritage has suffered serious damage, and parts of our hospitals and medical facilities that are of crucial necessity now that we are dealing with a pandemic, have been left in ruins. I am asking for your help in showing support to a fundraising campaign that was started by myself with support of Croatian athletes and our international sport friends called “Athletes for Zagreb”. On my profile you can find link to a crowdfunding campaign gogetfunding. Please, donate and share with your friends! #athletesforzagreb #sportasizazagreb

A post shared by Blanka Vlasic-official (@blankavlasic_official) on

"Malo mi nedostaje sloboda i strah od virusa se nekako uvukao. Trebamo se boriti protiv tog straha, a naš duhovni život ne treba patiti zbog toga, dapače on čak može i procvjetati. Trebamo se naučiti imati kontinuitet u molitvi. Mislim da se jedna krunica dnevno u obitelji može izmoliti. Krunica, to je naše najjače oružje", rekla je Blanka. 

Inače, sportašica je pokrenula i dobrotvorornu akciju "Sportaši za Zagreb" koja sakuplja novac kako bi pomogla stradalima u potresu.

Nina Badrić u šoku: Ukrali joj identitet i koriste ga za reklamiranje proizvoda s kojim ona nema nikakve veze

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju