'Gospodareva pjesma'

Bivšoj Miss prijeti zatvor - vrijeđala predsjednika na Instagramu?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U Turskoj se vode brojne istrage protiv osoba optuženih da su vrijeđale Erdogana. U prosincu prošle godine uhićena je 16-godišnjakinja jer je Erdogana i vladajuću stranku optužila za korupciju.

Nekadašnja Miss Turske Merve Butuksarac mogla bi dobiti dvogodišnju kaznu zatvora zbog objavljivanja satiričke pjesme na društvenim mrežama, čiji sadržaj, smatraju tužitelji, vrijeđa predsjednika države Recepa Tayyipa Erdogana, izvijestili su u srijedu mediji.

Pogledaj i ovo showbuzz nema mu kraja On je profesionalni ženskar i kralj Instagrama, a sada je najavio da će biti i budući američki predsjednik

Ivana Mišura otkrila kako su misice zbog gladovanja gubile svijest na izboru za Miss Universe 2014

Butuksarac (26), koja je osvojila titulu najljepše Turkinje na natjecanju 2006., optužena je jer je na svojem Instagram računu objavila pjesmu pod nazivom "Gospodareva pjesma", u kojoj na satiričan način govori o državnoj himni te spominje mito. Godine 2013. tužitelji su otvorili istragu o korupciji u vladinim redovima, a među osumnjičenima je bio i Erdoganov sin. No taj je slučaj u međuvremenu zatvoren unatoč protivljenju oporbe.

List Hurriyet izvijestio je da je bivša manekenka Butuksarac, koja je rekla da su joj se stihovi koje je objavila činili duhovitima te da joj namjera nije bila uvrijediti predsjednika Erdogana, izbrisala pjesmu s Instagrama.

U Turskoj se vode brojne istrage protiv osoba optuženih da su vrijeđale Erdogana. U prosincu prošle godine uhićena je 16-godišnjakinja jer je Erdogana i vladajuću stranku optužila za korupciju. Unatoč zabrinutosti skupina za ljudska prava da zemlja postaje sve autoritarnija, vlasti već godinama prate i objave aktivista na društvenim mrežama. To je vodeća zemlja u svijetu po zahtjevima za uklanjanje sadržaja upućenih globalnim digitalnim korporacijama iako se radi o kršenju slobode izražavanja.

U razdoblju od svibnja 2007. do srpnja 2014. turske su vlasti blokirale pristup oko 48.000 internetskih stranica. Prošle je godine pristup Twitteru i YouTubeu bio blokiran do odluke suda da se blokada ukine. (Hina)

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene