Bivši suprug norveške princeze Marthe Louise, spisatelj Ari Behn, počinio je samoubojstvo u 48. godini.

Galerija


Norveška kraljevska obitelj božićne blagdane provela je zavijena u crno.

Vezani članci Vatikan (Foto: AFP) Vatikan potvrdio da je protiv eutanazije, ali objašnjava kad treba prestati davati hranu i piće: ''Bog je jedini gospodar'' Slika nije dostupna Pokušao se ubiti nakon njezina ušutkavanja

Naime, bivši suprug norveške princeze Marthe Louise počinio je samoubojstvo u 48. godini. Spisatelj Ari Behn od princeze se rastao 2016. godine godine nakon 15 godina braka, a tužne vijesti potvrdio je njegov glasnogovornik.

Par je tijekom braka dobio 3 kćeri, a nakon razlaza, oglasila se sama princeza. "Osjećamo se krivima jer više ne možemo izgrađivati sigurnu luku koju naša djeca zaslužuju". Par je upoznala njegova majka koja je radila kao kraljevska psihoterapeutkinja.

Prije nego što je tragično okončao svoj život, Ari je otvoreno govorio o svojoj borbi s alkoholizmom te je tada iskreno priznao kako se boji kako će njegov porok utjecati na njegovu očinsku ulogu. Također, sebe je nazivao i klaunom koji je oštećen zbog načina na koji ga javnost gleda nakon razvoda od princeze.

Ipak, za vrijeme njihovog braka uhvaćen je u Las Vegasu kako tulumari s prostitukama i obiljem alkohola i kokaina, što mu je norveška javnost itekako zamjerila.

Navodno se Behn na ovaj tragični potez odlučio jer se bojao kako će ostati potpuno sam, a tako i skončati.

"Zahvalni smo što smo ga imali priliku upoznati. Tužni smo što su naši unuci izgubili svojeg voljenog oca", poručili su s dvora u službenoj izjavi. 

Preminula supruga slavnog glumca učinila prelijepu gestu za njega neposredno prije smrti

 

Ne ustručavajte se potražiti pomoć

Ako se vi ili netko vama blizak suočava s određenim psihološkim poteškoćama ili se jednostavno nalazite na životnom raskršću u potrazi za pravom odlukom, nemojte se nikad ustručavati i pitati za pomoć i razgovor. Donosimo vam nekoliko kontakata gdje možete porazgovarati s punim povjerenjem sa stručnjacima koji će vam sigurno pomoći:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida pri KBC-u Zagreb

Nazovite na telefon 01/2376-470 kad god vam zatreba pomoć od 0 do 24 sata, liječnici su uvijek spremni porazgovarati s vama i pomoći vam.
U Centar za krizna stanja pri KBC-u Zagreb možete doći i bez najave i uputnice svakim danom između 8 i 20 sati.

Hrabri telefon

Ako ste maloljetno dijete ili roditelj koji se suočava s različitim odgojnim izazovima, možete se obratiti stručnjacima na Hrabrom telefonu.

Ako ste dijete, nazovite na besplatni broj 116-111.

Broj Hrabrog telefona za mame i tate je 0800-0800. Linija je otvorena svakim radnim danm od 9 do 20 sati.

Psihološki centar TESA

Psihološki centar TESA udruga je koja već 25 godina daje besplatnu psihološku pomoć i podršku zdravom razvoju građana.

Nazovite na broj 01/48 28 888 - radnim danom od 10 do 22h ili im se javite mailom za savjet: psiho.pomoc@tesa.hr