Život ide dalje!

Poslije kraha 26 godina dugog braka s milijarderom koji ju je varao s voditeljicom, dostojno se razvela i nedavno sretno udala!

Jeff i MacKenzie Bezos (Foto: Getty Images) Jeff i MacKenzie Bezos (Foto: Getty Images) Getty Images 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Jeff i MacKenzie Bezos (Foto: Getty Images) +0 Jeff i MacKenzie Bezos (Foto: Getty Images) Galerija

Spisateljica MacKenzie Scott se 2019. razvela od osnivača Amazona Jeffa Bezosa, a nedavno se udala za profesora Dana Jewetta koji predaje u srednjoj školi njezine djece.

MacKenzie Scott (50) pod povećalo javnosti je došla prije dvije godine tijekom razvoda od osnivača Amazona Jeffa Bezosa (57) koji ju je varao, a zadivila je mnoge što se sa cijelom situacijom zadivljujuće nosila. 

Pogledaj i ovo Jeff Bezos i Lauren Sanchez (Foto: Profimedia) Skandal o kojem se pisalo Našla je način kako iskoristiti milijarde nevjernog muža koji je ljubavnicu vodio diljem svijeta

Kako pišu strani mediji, Scott se udala za profesora prirodnih znanosti Dana Jewetta iz Seattlea, a upoznali su se u privatnoj školi Lakeside u koju idu njezina djeca. Jewett je napisao pismo koje je objavljeno na stranici neprofitne udruge Giving Pledge i u njemu je istaknuo da je zahvalan na privilegiji koju će imati u braku s MacKenzie govoreći o novčanim donacijama koje mogu pokrenuti mnoštvo dobrih stvari. 

"Sretnom slučajnošću oženjen sam jednom od najdarežljivijih i najljubaznijih osoba koje poznajem, i pridružio sam joj se u obavezi da prenesem dalje ogromno financijsko bogatstvo tako da služi drugima", poručio je Dan. Fotografija novopečenih supružnika je stavljena uz ovo pismo, a možete ju vidjeti ovdje. 

Neprofitnu udrugu Giving Pledge su 2010. pokrenuli milijarderi Bill Gates, njegova supruga Melinda i Warren Buffet. Svi imućni članovi, koji postanu dio nje, pristaju razdijeliti većinu svog bogatstva u dobrotvorne svrhe. 

Inače, MacKenzie se razvela od Jeffa nakon 26 godina braka, a par ima tri sina i kćer koju su posvojili iz Kine. Spisateljica je Bezosu pomogla pri osnivanju Amazona i napisala je dva romana te nikad nije javno govorila o njihovim bračnim problemima niti se obračunavala s bivšim mužem nakon razvoda. 

"Sretna sam što je brakorazvodna parnica iza mene i što smo se Jeff i ja o svemu uspjeli dogovoriti. Drago mi je da se mnogi moji prijatelji vesele što ćemo ostati u dobrim odnosima te ćemo zajedno i dalje odgajati svoju djecu. Sretna sam što mu prepuštam svoje interese u Washington Postu, Blue Originu i 75 posto našeg udjela u Amazonu", napisala je Scott na Twitteru nakon što je okončana njihova rastava. Bezos je nakon toga svojoj bivšoj također putem društvenih mreža zahvalio na potpori i ljubaznosti.

Prije nego su se razveli, u javnost je izašla Jeffova afera s voditeljicom Lauren Sanchez (50) u koju se zaljubio i bio je spreman razoriti svoju obitelj. Lauren je zbog Bezosa uništila svoj 14-godišnji brak s poznatim lovcem na talente Patrickom Whitesellom (55), s kojim je dobila dvoje djece. Ljubavnu aferu milijardera i Sanchez razotkrio je National Enquirer, koji je pisao da su proputovali nekoliko država skupa i uživali u privatnim avionima i skupocjenim hotelima.

Neki su tvrdili da su razotkriveni jer se Bezos kao vlasnik Washington Posta zamjerio Donaldu Trumpu, kojeg je kritizirao i cijela je javnost znala da su u svađi.

Scott je nakon svega dobila četiri posto udjela u Amazonu. Njezino bogatstvo se trenutno procjenjuje na 57,5 milijarde dolara, a 2020. je s imovinom vrijednom 68 milijardi dolara proglašena najbogatijom ženom na svijetu. 

Prema zadnjim informacijama, MacKenzie je sada treća najbogatija žena na svijetu i ukupno 20. najbogatija osoba. Krajem prošle godine spisateljica je raspodijelila 4,2 milijarde dolara na 384 organizacije i time još jednom dokazala da namjerava, kao što je ranije i rekla, razdijeliti većinu svog bogatstva. 

"Ova pandemija uništila je život Amerikanaca koji se već bore. Ekonomski gubici i ishodi bolesti bili su gori za žene, pripadnike pojedinih rasa i one koji žive u siromaštvu. U međuvremenu je znatno poraslo bogatstvo milijardera", napisala je spisateljica na svom blogu.

MacKenzie je pri odabiru organizacija za donaciju željela zadovoljiti osnovne potrebe ljudi pa je dala novac bankama hrane, fondovima za pomoć u hitnim slučajevima i podršku najugroženijima. Posvetila je pozornost problemima među kojima su smanjenje duga i obuka za zapošljavanje i obrazovanje marginaliziranih ljudi. Razmatrano je 6490 organizacija, a njih 822 prošle su detaljniju analizu.

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene