"Birdman" koji je osvojio nagradu Spirit za najbolji film godine, ima dobre izglede na 87. dodjeli Oscara u nedjelju, iako mu je "Odrastanje" ozbiljan suparnik.


U utrci za ovogodišnju nagradu Oscar glavni su favoriti filmovi 'Birdman' i 'Odrastanje'. Nakon što je film "Odrastanje" proglašen najboljim filmom u Londonu na dodjeli ovogodišnje nagrade Britanske akademije za filmsku i televizijsku umjetnost, film "Birdman" ponio je vodstvo u utrci osvojivši nagradu Spirit.

Vezani članci Slika nije dostupna Slomili mu srce: Mislio da je dobio, već je i govor pripremio! Slika nije dostupna ANKETA Pomicale su svoje granice... koja je najbolja?

"Birdman", komedija crnog humora Meksikanca Alejandra Inarritua o bivšem glumcu superjunaka koji se želi vratiti u dane slave, ulazi u utrku s nešto boljim izgledima od "Odrastanja", jedinstvenog filma redatelja Richarda Linklatera snimanog dvanaest godina, navodi specijalizirana mrežna stranica Goldderby.com.

"Birdman" koji je u subotu osvojio nagrade Spirit za nezavisni film, među kojima nagradu za najbolji film, najboljeg glumca (Michael Keaton) i najboljeg snimatelja, nominiran je za Oscara u devet kategorija, pa i za najbolji film.

Bivši miljenik Hollywooda - 'To je priča o svakome od nas'

Uz "Odrastanje" Richarda Linklatera, u toj se kategoriji natječe s "Američkim snajperistom", "Grand Budapest Hotelom", "Ritmom ludila", "Igrom oponašanja", "Selmom" i "Teorijom svega".

Julianne Moore, glavna favoritkinja za Oscara za najbolju glumicu, nagrađena je Spiritom za ulogu bolesnice od Alzheimera u "Zauvijek Alice".

Za najbolje sporedne uloge nagrađeni su Patricia Arquette za "Odrastanje", film o djetinjstvu i prolaznosti vremena i J.K. Simmons koji u "Ritmu ludila" tumači strašnog profesora glazbe.

Spirit nagrade dodeljuju se za kvalitetnu nezavisnu filmsku produkciju a u svakoj kategoriji nađu se i potencijalni nominirani za Oscara.

(Hina)

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook