Tuga

LEGENDE ODLAZE Velikani koje ćemo teško zaboraviti

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Napustio nas je i Bata Živojinović. Velika zvijezda s ovih prostora otišla je u snu... Nedavno je preminuo i njegov kolega Dragan Nikolić.

Sve je više legendi našeg vremena, koje nas polako napuštaju. Obilježili su ere, filmske, glazbene... Bili kroničari vremena, simboli nekih drugih vremena. U nedjelju je preminuo Bata Živojinović, a nedavno je umro i Dragan Nikolić.

Pogledaj i ovo Arsen i Lu Dedić nastavlja obiteljsku tradiciju Pogledajte u kakvu je ljepoticu izrasla unuka Arsena Dedića, evo i zašto bi djed sada bio posebno ponosan na nju!

Sinoć nas je napustila jošjedna legenda jugoslavenskog glumišta – Velimir Bata Živojinović. Jedan od najuspješnijih glumaca u povijesti bivše Jugoslavije nije se uspio izboriti za život nakon amputacije noge. Zdravlje mu se pogoršalo početkom svibnja nakon čega je završio u bolnici 'Sveta Sava' u Beogradu te su mu morali amputirati nogu. Prije četiri godine završio je u istoj bolnici kada je pretrpio moždani udar. Živojinović je glumio u više od 280 filmova i televizijskih serija. Najpoznatija uloga koja mu je donijela međunarodnu slavu je ona u filmu 'Valter brani Sarajevo'.

U ožujku ove godine napustio nas je i Dragan Gaga Nikolić – jedan od najvećih glumacana ovim prostorima. Dragan se borio s teškom bolešću, a preminuo je u beogradskoj bolnici u 73. godini života. Velikan jugoslavenskog glumišta borio se s problemima debelog crijeva. Najzapaženije uloge ostvario je u filmovima kao što su 'Ko to tamo peva', 'Horoskop', 'Balkan ekspres'. Također je dobitnik nagrade za životno djelo 'Pavle Vuisić' 2000. godine.

Slavni glazbenik Arsen Dedić preminuo je u kolovozu 2015. godine nakon što se tjednima borio sa sepsom zbog koje je završio u bolnici nakon operacije kuka zbog koje je trpio velike bolove. Preminuo je u 78. godini života. Najveća podrška do samog kraja bila je njegova supruga Gabi Novak. Arsen je bio jedan od najcjenjenijih hrvatskih skladatelja, književnika, prevoditelja, pjesnika i kantautora. Jedan je od utemeljitelja šansona u Hrvatskoj. Osvojio je niz nagrada za glazbu i stihove na festivalima diljem Hrvatkse i bivše Jugoslavije.

U 97. godini života napustila nas je i plesna koreografkinja, Lepa Smoje. Bila je jedna od zaštitnih znakova Splita. Bila je udana za Miljenka Smoju, hrvatskog novinara, s kojim je provela pola stoljeća za kojeg je izjavila da su se zaljubili istog trena. Preminula je u ožujku ove godine u svom stanu na splitskom Dražancu dok je spavala.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene