Asia Argento je u kalifornijskom hotelu seksualno napastovala 17-godišnjeg tinejdžera.

Galerija


Talijanska glumica Asia Argento, koja je među prvima javno objavila da ju je silovao holivudski seksualni predator Harvey Weinstein i tako postala predvodnica pokreta njegovih žrtava #MeToo, i sama je seksualna nasilnica, objavio je u nedjelju New York Times.

Vezani članci Kate Beckinsale Holivudska ljepotica skupila hrabrosti i progovorila o okršaju s propalim producentom koji je osuđen na 23 godine zatvora Harvey Weinstein Harvey Weinstein proglašen krivim za seksualno zlostavljanje i osuđen na 23 godine zatvora!

Po pisanju uglednog lista, Argento je u kalifornijskom hotelu seksualno napastovala 17-godišnjeg tinejdžera Jimmyja Bennetta, glazbenika i glumca u usponu.

Bennet ju je kanio tužiti za 3,5 milijuna dolara, ali je za šutnju pristao na 380.000 dolara, piše NYT, pozivajući se na dokumente koje je dobio od neimenovanog izvora.

Dogovor o tome između odvjetnika dviju strana postignut je u travnju ove godine.

Asia Argento (Foto: Getty Images)
Asia Argento (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Bennettovi odvjetnici događaj u hotelu opisali su kao "seksualni napad" koji je mladom glumcu ostavio traume i doveo u opasnost njegovo mentalno zdravlje.

U to doba njemu je bilo 17, a njoj 37 godina. Po kalifornijskom zakonu, legalna dob za pristanak na seks iznosi 18 godina.

NYT u članku naglašava da je nekoliko puta pokušao doći do komentara poznate glumice ili njezinih predstavnika, ali nije u tome uspio.

Asia Argento (Foto: Getty Images)
Asia Argento (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Argento je bila jedna od prvih koja je javno optužila utjecajnog producenta Harvey Weinsteina za seksualno predatorstvo objavivši da ju je silovao tijekom festivala u Cannesu 1997. Ona je tada imala 21 godinu. (Hina)