Zgrozila priznanjem

DJETINJSTVO IZ PAKLA "Preživjela sam silovanje i incest"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Od najranijeg djetinjstva bila je žrtva silovanja, a nad njom su se iživljavali i članovi obitelji.

Glumica Ashley Judd koju pamtimo po ulogama u filmovima "Netko poput tebe", "Zaboravljeni slučaj", "Kolekcionar" i drugi iza sebe ima traumatičnu prošlost. Još kao djevojčica bila je žrtva seksualnog nasilja. U djetinjstvu ju je zlostavljao stariji muškarac, silovana je i kao tinejdžerica, a ono što posebno zastrašuje je i priznanje da su ju silovali članovi obitelji.

Pogledaj i ovo Ashley Judd (Foto: Getty Images) doživjela težu nesreću Sjećamo je se kao jedne od najljepših glumica, ali, nažalost, plastičnim operacijama ni ona nije odoljela

 O svemu je Judd prvi put progovorila u svojoj knjizi "All That Is Bitter and Sweet' 2011. godine u kojem je između ostalog otkrila i da se borila s mračnim demonima prošlosti.

Dok su joj bile samo četiri godine njezini roditelji su se razveli. Sve to utjecalo je na Ashley koja je sa sedam godina postala depresivna. Ubrzo je po prvi puta postala žrtva zlostavljanja. Od malena je bila izložena seksualnim ispadima svoje majke Naomi, kao i njezinim fizičkim obračunima s brojnim partnerima.

Naomi je imala i pištolj pa se Ashley s oružjem igrala od malih nogu, a čak se i okušala u ruskom ruletu.  Nakon što je u srednjoj školi pobijedila na manekenskom natjecanju dobila je priliku da se makne iz nezrele sredine u kojoj je živjela. Spakirala je svoje stvari i otišla u Japan jer je mislila da će tamo lakše prevladati traume. No, za vrijeme putovanja bila je izložena nemoralnim ponudama menadžera, a jedan maneken pokušao ju je natjerati na oralni seks.

Ashley je nedavno kao UN-ova ambasadorica dobre volje održala predavanje na sveučilištu u Tennesseeju te studentima prepričala svoje iskustvo traumatičnog djetinjstva.  Priznala je i da ju je sve dovelo do ruba samoubojstva i depresije s kojom se bori i dan danas. Zbog svega je potražila pomoć stručnjaka u rehabilitacijskom centru u Teksasu.

"Terapije su mi pomogle da vratim sjećanja koja sam potisnula zbog trauma. Zahvaljujući stručnoj pomoći uspjela sam vratiti svoj život u normalu", otkrila je glumica.

 Osim u knjizi, traume koje je doživjela s javnosti je podijelila i na društvenim mrežama. "Preživjela sam seksualno zlostavljanje, silovanje i incest. Blagoslovljena sam jer su mi 2006. osobe koje su proživjele isto pomogle u oporavku… Ljeto 1984. je bilo bolno. Jedna me odrasla osoba dva puta silovala, dok me druga odrasla osoba neprestano zlostavljala, a jedan je muškarac pritom sve promatrao (sada znam da je to bilo zato jer mu je bio potreban svjedok, netko tko će potkopati moj iskaz u slučaju da odlučim sve prijaviti). U siječnju sam čitala o tri različita slučaja silovanja, što je nekako utjecalo na to da se prisjetim još jedne traume iz perioda kada sam imala 15 godina. Jedan drugi muškarac pokušao me oralno silovati…", napisala je Ashley koja je ožiljke od zlostavljanja godinama skrivala duboko u sebi.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene