Traumatična situacija

BURNE REAKCIJE Napali Antoniju Mandić zbog 'govora mržnje'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Nakon što je maltezericu Antonije Mandić napao bull terijer, ona se oglasila na svom Facebook profilu, a nakon toga se morala oglasiti zbog negativnih komentara koji su uslijedili.

Voditeljica Antonija Mandić prošli tjedan je doživjela uistinu neugodnu situaciju dok je sa svojom maltezericom Lolom boravila u jednom zagrebačkom parku. Ondje je bila i jedna žena sa svojim bull terijerom, koji nije bio vezan već se slobodno kretao parkom. Iako ju je Antonija upozorila da bi psa trebalo vezati, vlasnica je rekla kako se on samo želi igrati i da se neće ništa dogoditi.

Malo nakon toga bull terijer nasrnuo je na malenu Lolu i teško je ozlijedio, a Antonija je neodgovornu vlasnicu prijavila policiji. Poznata voditelja je na svom Facebook profilu objavila status u kojem je opisala cijelu traumatičnu situaciju, no nisu se svi složili s Antonijom, već su je neki optužili za širenje mržnje, te neosnovane predrasude i generalizaciju.

Nakon takvih negativnih komentara morala je i sama Antonija ponovno reagirati statusom na Facebooku koji prenosimo u cijelosti:

'Hvala svima na podršci danas i jučer. Čitam neke od komentara i jako mi je žao što sam očito krivo shvaćena ili sam se nenamjerno krivo izrazila. I sama sam u originalnom postu napisala da ne krivim psa, nego vlasnicu. Životinja nije kriva, odgovornost je na čovjeku. Samo pokušavam osvijestiti sve vlasnike pasa da ih na javnim površinama drže po zakonski određenom minimumu - na povodcu. U slučaju ove pasmine, kao i svih u kategoriji 'opasnih pasmina', i sa brnjicom. To je sve. Kada sam napisala da ima genetske predispozicije da ubije, mislila sam na fizičke predispozicije - ovakvi psi su snažni i brzi. Doista mi nije bila namjera nikoga uvrijediti nit' pozivam na linč vlasnika ovakvih pasmina. Ako sam doista uvrijedila - zaista se ispričavam. Veliki sam ljubitelj pasa i NIKADA ne generaliziram. Vjerujem da i vlasnici ovakvih pasa ne vole u šetnji sresti istog ili sličnog koji je (uvjetno rečeno) bez kontrole i pitati se što se može dogoditi. Ali, ponavljam, isprike svima koje sam možda nenamjerno prozvala. Kritika je upućena vlasnicima SVIH pasmina koji NE VODE PSE NA POVODCU.
Poanta cijele priče - držite svoje pse na povodcu, bez obzira koju pasminu imate. Od yorkija do bernardinca!'
 

 

Hvala svima na podrsci danas i jucer :) Citam neke od komentara i jako mi je zao sto sam ocito krivo shvacena ili sam se...

Posted by Antonija Mandic on Saturday, April 2, 2016

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene