Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dosta vam je super-junaka? Upoznajte Pravednika!


Redatelj Antoine Fuqua i glumac Denzel Washington nakon super-uspješnog akcijskog trilera 'Dan obuke', za koji je Washington osvojio svoju drugu nagradu Oscar u karijeri (prvu za glavnu mušku ulogu) ovog rujna, nakon više od 10 godina, ponovno udružuju snage na velikom platnu u akcijskom spektaklu 'Pravednik'!

Vezani članci Lily Allen Britanska zvijezda uživa na jahti u Hrvatskoj: Povela kćeri i dečka koji joj je pomogao da se ostavi poroka Nicole Murphy i Antoine Fuqua (Foto: Profimedia) Ljubi drugu, no još će nekoliko godina biti sa suprugom u braku zbog jednog važnog razloga

Temeljen na istoimenoj televizijskoj seriji u akcijskom trileru 'Pravednik' glavne su uloge uz Washingtona ostvarili Chloe Grace Moertz, Marton Csokas, David Harbour, Bill Pullman i Melissa Leo.

Ona je čisto zlo koja maltretira jednu sasvim prosječnu obitelj

Denzel Washington je Robert McCall, bivši pripadnik specijalnih postrojbi koji je lažirao vlastitu smrt kako bi ostatak života proveo u miru u Bostonu. Međutim, nakon što se samovoljno vrati iz mirovine kako bi spasio mladu djevojku Teri (Moertz), pronaći će se suočen licem u lice s nasilnički nastrojenim ruskim mafijašima. Kako vrijeme odmiče i kako se on bori protiv onih koji nemilosrdno i brutalno napadaju nemoćne i slabije od sebe, u McCallu se nanovo rađa želja za pravdom. Ako netko ima problem i ako je taj problem za tu osobu teško savladiv i ako se nema kome drugome obratiti, McCall će doći u pomoć... jer on je Pravednik.

Scenarij je napisao Richard Wenk ('Plaćenici 2'), a sam je film temeljen na istoimenoj seriji iz 80-ih koja se emitirala pune četiri sezone i u čijoj je jednoj epizodi glumila Melissa Leo – glumica koja se pojavljuje i u ovom filmu. Premda je u originalu lik prostitutke Teri bio napisan za stariju glumicu, mlada Chloe Grace Moertz toliko je impresionirala redatelja Fuquu da ju je odmah angažirao i promijenio godine njezinog lika u puno mlađe.

Akcijski triler 'Pravednik' u domaća kina i IMAX stiže 25. rujna!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook