Anthony Bourdain posthumno je dobio vrlo važno priznanje za svoj rad.

Galerija


Poznati kuhar Anthony Bourdain posthumno je nagrađen sa šest Emmyja za uspješnu putopisno-kulinarsku emisiju "Parts Unknown", piše Rolling Stone.

Vezani članci Greta Thunberg (Foto: Dnevnik.hr) Greta Thunberg donira milijun eura organizacijama za zaštitu prirode Dodijeljena nagrada Luka Ritz - 3 Dodijeljena godišnja nagrada "Luka Ritz“ za promicanje škole bez nasilja

Sam Bourdain dobio je dva Emmyja - jedan za scenarij dokumentarnog programa i drugi za informativnu emisiju ili specijal. Serija "Parts Unknown" dobila je Emmyja u četiri kategorije.

Anthony Bourdain (Foto: Getty Images)
Anthony Bourdain (Foto: Arhiva/AFP) Foto: Arhiva/AFP

Upravo je nagrada za scenarij dokumentarnog programa bila posebno značajna za ekipu serije s obzirom da ju je Bourdain najviše priželjkivao.

"Tony je bio nominiran za ovaj Emmy mnogo puta, no uvijek bi ga ova nagrada izbjegavala. Za njome je toliko žudio, pa ju preuzimam s golemom mješavinom slatkoće i gorčine", kazala je producentica Lydia Tenaglia.

Anthony Bourdain (Foto: Getty Images)
Anthony Bourdain (Getty Images)

Serija 'Parts Unknown' počet će se emitirati na CNN-u 23. rujna.

Kuhar i voditelj Anthony Bourdain počinio je samoubojstvo 8. lipnja u 61. godini u Francuskoj gdje je snimao novu sezonu emisije.

 

(Hina)