Nezaboravan spektakl očekuje se 18.11. 2016 u zagrebačkoj Laubi. U Zagreb je stigla i Anne Dudley.


Veliki spektakl Yammatovo 2 dobit će svoje live izdanje na internetu. DNEVNIK.hr svoje će čitatelje počastiti prijenosom ove glazbene poslastice koju će moći uživo pratiti na našem portalu sutra, 18. studenog, od 20 sati.

Vezani članci Slika nije dostupna YAMMATOVO 2 - Tulum o kojem će svi pričati, uživo na DNEVNIK.hr Slika nije dostupna Yammatovo 2 u Zagreb dovodi britansku grupu ABC

Nakon što je Marc Almond priredio noć za pamćenje na prošlogodišnjem Yammatovu, ovog petka pred zagrebačku publiku izlazi veličanstvena glazbena zvijezda Anne Dudley koja je već stigla u Hrvatsku. Upravo će ona zablistati na Yammmatovo 2, fueled by Cockta - događanje u organizaciji zagrebačkog radija Yammat FM uz Zagreb Stars simfoničare koji će svirati pod dirigentskom palicom ove svjetski cijenjene britanske dirigentice, kompozitorice i glazbenice. Jedinstveni glazbeni doživljaj upotpunit će britanska grupa ABC, koja započinje koncert u 22 sata.

Anne Dudley široj javnosti poznata je kao stalna članica benda Art of Noise. Ostvarila je i nekoliko značajnih postignuća u filmskoj industriji. Dobitnica je Oscara za glazbu iz legendarnog filma Full Monty, ali je radila i kao glazbena producentica za Oscarom nagrađeni hit mjuzikl Les Misérables. Osim što je skladala glazbu za filmove i televizijske serije, Dudley je uglazbila i reklame. Tome svjedoči i njezin album A Different Light na kojem se uz glazbu za filmove kao što je The Crying Game, The Miracle Maker, Fearless i American History X, nalazi i glazba za druge medijske sadržaje. Moments in Love jedno je od njezinih poznatijih izdanja, koje mnogi smatraju odličnom podlogom za ljubavne prizore.

Dudley se tijekom godina svog rada dokazala u klasičnom kao i u pop-žanru, ali je uspjela održati korak i sa svjetskim trendovima, te se tako okrenula i popularnim elektroničkim žanrovima.

Uspješna Dudley priznata je u svjetskim glazbenim krugovima, a osim s grupom ABC surađivala je i s poznatim izvođačima poput Sir Eltona Johna, Marcom Almondom, Sealom, Malcom McLarenom te grupom Pet Shop Boys.

Uvaženu Dudley i grupu ABC na Yammatovu 2 moći ćete pratiti i putem prijenosa uživo na Dnevnik.hr platformi od 20h.