Tijekom svoje dugogodišnje karijere često je šokirala svojim modnim izričajem.


Anna Oxa talijanska pjevačica rođena je 1961. u Bariu. S obzirom na to da korijene vuče iz Albanije svoje ime i  prezime Iliriana Hoxha prilagodila je sceni, ali i talijanskom jeziku. Anna se glazbom počela baviti kao vrlo mlada. Prvni nastup je imala već sa 15 godina kada je otpjevala pjesmu 'Fiorellin del Prato'. Zbog nevjerojatnog glasa i talenta, ali i emocija koje ulaže u svoje interpretacije, vrlo brzo je dobila nadimak 'Glas i srce'.

Uspješna koncertna suradnja Anne Oxe i Ive Gamulina Giannija

Vezani članci Zlatan Ibrahimović Ibrahimović obradovao srpsku pjevačicu uz čiji je hit išetao na pozornicu Sanrema, pogledajte kako mu je zahvalila Danijela Martinovic 1988 (Foto: Facebook) Lepa Brena, Sanja Doležal ili Kićo: Na koga vas podsjeća domaća pjevačica na fotografiji staroj 30 godina?

Svakom svojom izvedbom Anna je i tekako pokazala da je nadimak zaradila potpuno zasluženo. Tijekom karijere postala je svojevrsno zaštitno lice najprestižnijeg talijanskog festivala Sanremo.

Dvije godine nakon svog prvog pojavljivanja u medijima Anna je na Sanremu kao mlada pjevačica koja obećava osvojila drugu nagradu s pjesmom 'Una Emozione da Poco'. Od tada nije prestala nizati hitove, a Sanremo je postao nezamisliv bez nje.

1989. osvojila je prvo mjesto pjesmom 'Ti Lascerò', a deset godina kasnije postigla je isti plasman s pjesmom 'Senza pietà' koja je i dan danas veliki hit i često se vrti na radio postajama. Zapažena je ostala i njezina pjesma 'E Tutto un attimo' koja ja toliko teška za pjevanje da su se samo rijetki usudili prepjevati je. Pjesmu je obradila Tereza Kesovija i u njonoj se izvedbi pjesma zove 'Samo ja'.

Anna se na Sanremu pojavila i 2013. s pjesmom 'La Mia Anima D'uomo'. Osim svojim fantastičnim glasom, ona se uvijek isticala i svojim izgledom koji je ponekad bio pomalo ekscentričan, ali uvijek zanimljiv. Svaki njezin nastup pratio je i novi image koji su mnogi kopirali. Anna danas ima 54 godine i dalje izgleda fantastično.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook