Ankica Dobrić prije nešto više od 2 godine u tišini je započela svoju bitku s rakom dojke.

Galerija Ankica Dobrić (Foto: Josip Regovic/PIXSELL) Ankica Dobrić (Foto: Josip Regovic/PIXSELL) Ankica Dobrić (Foto: Marko Prpić/PIXSELL) +3 Ankica Dobrić (FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL)

Iza poznate domaće glumice je težak životni period.

Vezani članci Nives Celzijus (Foto: Borna Filic/PIXSELL) Bez dekoltea i minice: Nives iznenadila pojavom u bajkovitoj haljini u kakvoj je nismo navikli vidjeti Ecija Ivušić (Foto: Borna Filic/PIXSELL) Prvi izlazak nakon brisanja fotografija s bivšim dečkom: Ecija Ivušić uskočila u kožnu kombinaciju

Radi se o 58-godišnjoj Ankici Dobrić koja je prije nešto više od 2 godine u tišini započela svoju bitku s rakom dojke koji je na kraju hrabro pobijedila.

Na njega ju sad podsjeća samo kratka kosa koja glumici jednako dobro stoji kao i duga kakvu je nekada nosila. "Tada sam doživjela stvarno šok, ali je nalaz biopsije bio okej. Tada sam intuitivno otišla na još jedan pregled", započela je svoju ispovijest za IN magazin u svibnju ove godine.

Najteži dio bio joj je odlazak na čak 16 kemoterapija koje su je fizički iscrpljivale. "Jako sam se bojala tih kemoterapija. Meni je tumor bio nešto 'okej došlo je i otići će i gotovo'. Strašno sam se bojala tih kemoterapija. Strašno. I strašno sam puno energije morala uložiti da sama sebi kažem da moram to odraditi", dodala je glumica.

"Nisam htjela govoriti o bolesti, nisam željela da me se doživljava kao bolesnu osobu. Sretna sam ako svojim iskustvom mogu nekome pomoći. Treba prevladati strah, misliti pozitivno, vjerovati u sebe. Važan je onkolog, ali važno je i da potražite drugo mišljenje jer pogreške se događaju u svakom poslu'', dodala je Ankica koja je pomoć potražila i u alternativnoj medicini.

Ankica napokon može reći da je najgore iza nje, iako priznaje, strah još uvijek osjeća: "Postoje naslovi po novinama 'Pobjedila je' ili ne znam što. Je, pobjedila jesam, ali to je takva vrsta bolesti i zapravo nitko ne može reći da li je to izliječeno ili nije. Prema tome, treba dalje živjeti s tim, s nadom da se neće nikada vratiti i biti pozitivan", zaključila je tada.

A Ankica je na sinoćnjoj reviji Ivice Skoke na Zagrebačkom Velesajmu izgledala poput princeze, iako će svi koji ju poznaju reći kako je za njih ona prava ratnica. Bajkovita haljina spomenutog dizajnera privukla je puno pogleda, a glumica je u njoj doista blistala.

Prelijepoj holivudskoj glumici Margot Robbie trudnoća tako dobro stoji Margot Robbie (Foto: Profimedia) Margot Robbie (Foto: Profimedia) Margot Robbie Tom Ackerley (Foto: Profimedia) +7 Margot Robbie (Foto: Profimedia)
 

Danijela Gračan 1990. bila je Kraljica svijeta, a malo tko se sjeća da je tada ljubila Gorana Ivaniševića Danijela Gračan (Foto: Josip Regovic/PIXSELL) Danijela Gračan (Foto: Josip Regovic/PIXSELL) Danijela Gračan (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) +4 Danijela Gračan (Foto: Iva Znaor, Helena Balaž)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju