Preventivno

Nakon grudi, Angelina će odstraniti i jajnike?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Angelina Jolienakon što je iznenadila javnost otkrićem kako je odstranila obje dojke, Angelina je dala naslutiti kako će ukloniti i jajnike.

Angelina Jolie u utorak je javnosti otkrila kako je zbog velikog rizika od dobivana raka dojki odlučila napraviti dvostruku mastektomiju, a u svom pismu kojem se obratila javnosti, dala je naslutiti kako će zbog visokog rizika - jer je nositeljica gena BRCA1, odstraniti i jajnike, a prema pisanju časopisa People operaciji bi se mogla podvrgnuti uskoro.

'Jednom kad sam saznala koja je moja stvarnost, odlučila sam biti proaktivna i minimalizirati rizik koliko god je to moguće. Donijela sam odluku da napravim preventivnu mastektomiju. Počela sam s grudima jer je rizik od raka grudi veći od rizika raka jajnika, a to je ujedno i kompleksnija operacija', napisala je u svom pismu Angelina.

'Angelina se nakon 4 dana vratila poslu!'

O teškom zahvatu kojem se podrvgnula 37-godišnja Angelina u najstrožoj tajnosti, progovorila je i doktorica Kristi Funk, koja je bila Angelinin glavni kirurg.

Pogledaj i ovo showbuzz Shiloh i Zahara u elementu Uz Angelinin blagoslov se rugali paparazzima

U objavi koja je osvanula na blogu Pink Lotus centru za uklanjanja raka dojke, navedeno je kako se glumica samo četiri dana nakon operacija vratila poslu.

>> Pročitajte potresno pismo Angeline Jolie!

'Četiri dana nakon dvostruke mastektomije, bila sam jako sretna što je Angelina bila izvrsno raspoložena, energična. Zidovi u njezinoj sobi bili su prekriveni s papirima, novim zadacima i projektima koje će režirati. Sljedeći dan već je krenula prva terapija, gdje smo joj ubrizgali otopinu saline.

Drugu terapiju je primila 4.ožujka, i za četiri tjedna već je radila punom parom. U većini slučajeva, vjera u oporavak rezultira bržim izlječenjem. Angelina je očekivala kako će se osjećati dobro, kako će biti aktivna, što se dogodilo', rekla je doktorica Kristi Funk.

37-godišnja Angelina zbog mutacije gena BRCA1, nakon dvostruke mastektomije planira odstraniti i jajnike, piše američki magazin People.

>> Oglasio se i Brad Pitt: 'Svjedočio sam njezinoj odluci iz prve ruke'

Nagađa se kako je projekt kojem se Angelina posvetila zapravo priča o Drugom svjetskom ratu. U središte radnje biti će ratni pilot Lousi Zamperini, koji je proveo 47 dana na splavi nakon što mu se srušio avion. Nakon toga su ga zarobili Japanci.

Podsjetimo, Angelina Jolie je potvrdila kako se podvrgnula preventivnoj dvostrukoj mastektomiji nakon što je doznala da je nositelj BRCA1 gena koji kod žena znatno povećava rizik od razvoja raka dojke i raka jajnika.

'Moji liječnici su procijenili da postoji 87% šansi da obolim od raka dojke i 50% da obolim od raka jajnika', napisala je Jolie u kolumni New York Timesa.

'Kad sam saznala da je to moja stvarnost odlučila sam biti proaktivna i minimizirati rizik koliko je god to moguće. Donijela sam odluku da se podvrgnem preventivnoj dvostrukoj mastektomiji', dodala je 37-godišnja Angelina objašnjavajući kako se na takav potez odlučila kako bi izbjegla sudbinu svoje majke koja je sa 56 godina preminula upravo zbog raka dojke nakon što se punih deset godina borila s opakom bolešću.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene