Angelina Jolie prodaje vrijedno platno Winstona Churchilla koje joj je poklonio Brad Pitt.

Galerija


Glumica Angelina Jolie prodaje jedinu sliku koju je britanski ratni premijer Winston Churchill naslikao tijekom Drugog svjetskog rata i očekuje se da bi djelo na dražbi moglo postići cijenu od 3,4 milijuna dolara (što je oko 21 milijun kuna), prenio je CNN.

Vezani članci Brad Pitt i Angelina Jolie s djecom Njihov razvod mogao bi biti jedan od najskupljih u povijesti Hollywooda, a kraj bitke ne nazire se ni nakon 4 godine! Angelina Jolie i Brad Pitt Brad Pitt ne može vjerovati što su mu Angelina i sin priredili, njegovi prijatelji otkrili kako se osjeća nakon svega

Churchill je naslikao "Toranj džamije Kutubije" u Marrakechu u Maroku nakon što je nazočio konferenciji u Casablanki u siječnju 1943. i dao je američkom predsjedniku Franklinu D. Rooseveltu.

Glumac Brad Pitt kupio ju je 2011. od trgovca umjetnina za Jolie. Par se rastao 2016. nakon dvije godine braka i njihov razvod još nije završen.

Churchill je naslikao djelo odmah nakon ratnog samita na kojemu je s Rooseveltom dogovorio iduće faze zajedničke strategije protiv nacističke Njemačke.

Procjena vrijednosti slike kreće se od dva do 3,4 milijuna dolara.

"To je jedino djelo koje je Churchill naslikao tijekom rata, možda ohrabren napretkom saveznika, u zemlji koju je smatrao jednom od najljepših koje je vidio", kazao je Nick Orchard, voditelj odjela moderne britanske umjetnosti u dražbovnoj kući Christie's.

Slika je nastala nakon što su se dvojica čelnika dogovorila da će jedino prihvatiti bezuvjetnu kapitulaciju sila osovine što je bila strateški značajna poruka namjere dvije vodeće ratne figure.

Christie's je objavio da platno na prodaju stavlja Jolie Family Collection.

Trgovac umjetninama Bill Rau, od kojeg je Pitt kupio sliku, kazao je da je ona darovana sinu predsjednika Roosevelta koji ju je prodao 1960.

Slika je završila u New Orleansu gdje je bila u obiteljskoj kući više od 50 godina, a kad ju je pokćerka obitelji naslijedila, prodala ju je.

Churchill je prije rata naslikao nekoliko motiva Maroka.

(Hina)

Nera Stipičević progovorila o zlostavljanju: "Bilo je strašno, znala sam se tresti cijeli dan"

Odnos Melanije i Trumpa svima je pomalo bizaran, ali sad je konačno otkrivena prava istina u koju će mnogi teško povjerovati