Angelina Jolie osim po brojnim glumačkim ulogama, poznata je i po humanitarnom angažmanu i zalaganju za ljudska prava.

Galerija


Američka glumica i ambasadorica UNHCR-a Angelina Jolie, za vikend je posjetila Irak. Vidjevši uvjete života, upozorila je na nedovoljne napore u rješavanju humanitarne krize i pomoći izbjeglicama.

Vezani članci Zhang Jun Kineski veleposlanik u UN-u: "SAD je prekršio temeljne norme ubojstvom Sulejmanija" Jennifer Aniston i Brad Pitt (Foto: Getty Images) Njihov je šokantan razvod obilježio cijelo desetljeće, a sada se opet rasplamsala stara ljubav?

U gradu uništenom trogodišnjom okupacijom takozvane islamske države glumica i ambasadorica je započela svoju 61. misiju. Za Mosul kaže da je najgore uništenje kojem je ikad svjedočila.

Angelina Jolie (Foto: Getty Images)
Angelina Jolie (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

"U teškim uvjetima ljudi ovdje još uvijek žive okruženi eksplozivnim napravama. Ipak, sretni jer su napokon slobodni. Gubitak i trauma koju su pretrpjeli je neviđena. Ovdje su sami bez gotovo ikakve potpore. Iznova grade golim rukama.“, izjavila je potresena glumica.

Drugi dan na Bliskom istoku provela je u izbjegličkom kampu Domiz gdje se družila s obiteljima koje tamo žive.

Za četvrtak je najavljena UNHCR-ova objava broja izbjeglica u svijetu te vremena koje provode u izbjeglištvu. Dobro upućena Jolie tvrdi, brojke su najviše ikada. Bio je to njezin peti posjet Iraku od 2011-te godine.

 Više o Angelininu posjetu Iraku pogledajte u prilogu Dnevnika Nove TV.