Angelina Jolie prošle se godine podvrgnula dvostrukoj mestektomiji, a ove će godine morati na još jednu operaciju.


38-godišnja glumica Angelina Jolie prošle se godine podvrgnula dvostrukoj mestektomiji da bi smanjila rizik od dobivanja raka dojke.

Jolie progovorila o teškoj operaciji

Vezani članci Angelina Jolie Angelina Jolie iznenadila prvom privatnom objavom na Instagramu, vidi se da nitko od nje nije očekivao ovakve fotke Tomo Kolak - 1 Veliki uspjeh riječkih doktora! Ličaninu uspješno prišili šaku: "Rekao sam, zovi hitnu ode ruka!"

'Gdje god sam došla, prilazile su mi žene sa zdravstvenim problemima. Većina je imala rak dojke ili rak jajnika. Razgovarala sam s muškarcima o zdravlju njihovih kćeri i supruga. Sve to približilo me ljudima koji dijele iste stvari, koji su izgubili roditelje ili se brinu o djeci. Dirnula me potpora i ljubaznost toliko ljudi', poručila je u intervjuu za EW.

Angelina ima gen zbog kojeg postoji velika vjerojatnost da dobije rak dojke i rak jajnika, a dvostrukom mastektomijom smanjila je šanse za 90 posto od dobivanja raka dojke.

Ipak, to nije dovoljna sigurnost pa se poznata glumica  navodno odlučila na još jednu operaciju kojom bi uklonila jajnike. Taj medicinski zahvat trebale bi napraviti žene koje nose kobni gen prije 40. godine. Liječnici kažu da bi ta operacija znatno smanjila rizik od raka, piše Examiner.

Ipak, Angi se nastavlja i dalje boriti i na drugim poljima u životu.

U svibnju se očekuje premijera filma 'Maleficient' u kojem glavnu ulogu ima Angelina Jolie. Glumica je za Entartainment Weekly ispričala kako je bilo pretvoriti se u zlicu.

'Namjera nije bila zabavljati se uz negativce' rekla je Jolie i dodala: 'željeli smo otkriti što ljude pretvara u okrutne i agresivne. Što se točno događa?'

Angelina radi i na svom drugom filmu 'Unbroken', koji se temelji na istinitoj priči o junaštvu iz Drugog svjetskog rata.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook