Angelina Jolie

Životna drama: 'Sada mogu reći svojoj djeci da ne moraju strahovati da će me izgubiti'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Jednoj od najpoznatijih svjetskih glumica, Angelini Jolie, zbog velikog rizika obolijevanja od raka odstranjene su obje dojke.

Poznata glumica Angelina Jolie potvrdila je kako se podvrgnula preventivnoj dvostrukoj mastektomiji nakon što je doznala da je nositelj BRCA1 gena koji kod žena znatno povećava rizik od razvoja raka dojke i raka jajnika.

Pogledaj i ovo showbuzz Shiloh i Zahara u elementu Uz Angelinin blagoslov se rugali paparazzima

>> Brad je Angie pronašao na podu - 'Iscrpljena je, previše radi'

'Moji liječnici su procijenili da postoji 87% šansi da obolim od raka dojke i 50% da obolim od raka jajnika', napisala je Jolie u kolumni New York Timesa.

'Kada sam saznala da je to moja stvarnost odlučila sam biti proaktivna i minimizirati rizik koliko je god to moguće. Donijela sam odluku da se podvrgnem preventivnoj dvostrukoj mastektomiji', dodala je 37-godišnja Angelina objašnjavajući kako se na takav potez odlučila kako bi izbjegla sudbinu svoje majke koja je sa 56 godina preminula upravo zbog raka dojke nakon što se punih deset godina borila s opakom bolešću.

'Htjela sam napisati ovo kako bih poručila drugim ženama kako odluka nije bila laka. Ali ja sam sretna što sam to napravila. Šanse za razvojem raka dojke pala su mi sa 87 na manje od 5 posto. Sada mogu reći svojoj djeci da ne moraju strahovati da će me izgubiti zbog raka dojke', napisala je Angelina u kolumni te dodala kako su joj u donošenju odluke velika podrška bili partner Brad Pitt i djeca.

Cijelo iskustvo pomalo je nadrealno, kaže glumica, ali uskoro se naviknula na sve što se dogodilo.

'Doima se poput scene iz filma znanstvene fantastike, ali nekoliko dana nakon operacije vraćate se normalnom životu. Devet tjedana kasnije cijeli proces je završen rekonstrukcijom dojki pomoću implantanata. Posljednjih godina su na ovom polju zabilježeni mnogi napretci i rezultati doista mogu biti divni', napisala je Angelina Jolie.

Inače, Angelina Jolie je majka šestoro djece: posvojila je troje - Maddoxa, Paxa, Zaharu, a sa zaručnikom Brad Pittom ima Shiloh, Knox i Vivienne.

Što mislite o odluci Angeline Jolie da preventivno odstrani obje dojke kako ne bi oboljela od raka dojke?

  • Mislim da je Angelina hrabra i da je donijela odličnu odluku
  • Mislim da je trebala još pričekati. Ja ne bih imala hrabrosti za tako nešto.

Ukupno glasova:

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene