Andrijana Budimir postala je izbornica muške rukometne reprezentacije Sjeverne Makedonije.

Galerija


Makedonska rukometašica Andrijana Budimir poznata je i kao posljednja djevojka s kojom je u vezi bio Toše Proeski.

Vezani članci Toše Proeski - 2 Tragično je preminuo u 27. godini života i ostavio regiju u suzama: "Još nam je teško. Život nije fer" Toše Proeski - 1 Uoči trinaeste godišnjice smrti neprežaljenog Toše Proeskog konačno riješeno bolno pitanje

Nakon velike tragedije koja ju je snašla te 2007. godine i prometne nesreće u kojoj je Toše izgubio život, Andrijana se posvetila rukometaškoj karijeri, a ovih je dana postigla veliki uspjeh.

Andrijana se tako može pohvaliti kako je postala prva žena u povijesti Sjeverne Makedonije koja se našla na čelu muške rukometne reprezentacije.

Makedonski su je mediji nazvali čeličnom damom rukometa, a u njezinu sposobnost nitko ne sumnja.

Andrijana i Toše bili su nekoliko godina u vezi koju su obnavljali nekoliko puta. Prohodali su 2001. godine i bili zajedno do 2004. godine, nakon čega su se pomirili tek 2007. godine i počeli zajedno živjeti.

Unatoč tome, Andrijana je nakon Tošine smrti na sudu morala dokazivati da je bila s njime u vezi, a kao dokaz je priložila 200 SMS poruka koje su izmijenili preko mobilnih telefona.

Nakon toga odlučila se povući iz javnosti i prvenstveno posvetiti sportskoj karijeri, što se danas pokazalo pravim potezom. Uz to je osnovala obitelj s ugostiteljem iz Skopja Johanom Budimirom, s kojim ima trogodišnjeg sina Maksima, a pokrenula je i školu rukometa.

Lijepa i samozatajna supruga premijera Andreja Plenkovića ukrala svu pažnju u zračnoj luci