Andrea Meza iz Meksika je Miss Universe Svijeta 2020., hrvatska predstavnica Mirna Naiia Marić nije se uspjela plasirati u finale najprestižnijeg izbora ljepote u svijetu.

Galerija


Ovogodišnji izbor za Miss Universe 2020 održan je po šezdeset i deveti put u Hollywoodu na Floridi u Seminole Hard Rock Hotel & Casinu. Hrvatska predstavnica Mirna Naiia Marić nije se uspjela plasirati u finale najprestižnijeg izbora ljepote u svijetu.

Vezani članci Mirna Naiia Marić, Miss Universe Hrvatske - 1 U manekenstvu je završila slučajno, a sad će nas predstavljati na svjetskom izboru: Tko je Mirna Marić? Mirna Naiia Marić Djevojka iz Zadra koja će nas predstavljati na svjetskom natjecanju ljepote već se neko vrijeme bavi manekenstvom

Zozibini Tunizi predala je krunu nakon gotovo godinu i pol, što je čini najdugovječnijom Miss Universe u povijesti tog natjecanja.

“Zbog pandemije koronavirusa trajanje izbora smanjeno je s nekadašnja tri tjedna na samo deset dana. Finalistice su imale užurban i naporan tempo, duže od dvanaest sati u kontinuitetu svakodnevno su pratile naporan ritam svih aktivnosti", objašnjava Ivana Delač, direktorica odnosa s javnošću direkcije Miss Universe Hrvatske”. Ističe kako je Mirna blistala na pozornici u haljini Matije Vuice i kako je direkcija zadovoljna njezinim nastupom, promocijom i predstavljanjem Hrvatske.

Pobjednica Andrea Meza koja dolazi iz Meksika ima dvadeset i šest godina i inženjerka je fokusirana na borbu za ženska prava te usko surađuje s organizacijama protiv nasilja. Članica je globalne svjetske organizacije koja prikuplja sredstva u Indiji, Indoneziji i Kini. Voli ekstremne sportove te je turistička ambasadorica grada Chihuahue, odakle i dolazi. Zanimljivo je da voli pjevati, ima četrdeset rođaka i u poziciji plenka može izdržati tri minute.

Nakon preliminarnog prednatjecanja održanog dva dana prije samog finala odlučeno je da u Top21 ulaze Argentina, Australija, Brazil, Kolumbija, Kostarika, Curacao, Dominikanska Republika, Francuska, Velika Britanija, Indija, Indonezija, Jamajka, Meksiko, Mjanmar, Nikaragva, Peru, Filipini, Portkoriko, Tajland, USA, Vijetnam.

Dvadeset i jedna finalistica prošetala se pozornicom u kupaćem kostimu. Najatraktivnije i najsamopouzdanije ljepotice plasirale su se u Top10; Australija, Brazil, Kostarika, Dominikanska Republika, Indija, Jamajka, Meksiko, Peru, Portoriko i Tajland. Dvadeset finalistica izabrano je nakon preliminarnog natjecanja, dok je Miss Vijetnama pobijedila u internetskom glasanju. Nagradu za najbolji nacionalni kostim dobila je Miss Mjanmara.

Natjecanje su nastavile u prekrasnim večernjim haljinama, a potom je žiri odlučio da pet najljepših djevojaka izbora Miss Universe 2020 dolazi iz Brazila, Dominikanske Republike, Indije, Meksika i Perua. Upravo su one imale priliku odgovarati na pitanja žirija.

Prvom pratiljom proglašena je Miss Brazila Julia Gama, koja će u slučaju nemogućnosti neispunjavanja obveza pobjednice preuzeti njezine dužnosti, a drugom pratiljom Miss Perua Janick Maceta.

Izbor su vodili Mario Lopez i nekadašnja Miss Universe Olivia Culpo. Bivše misice Paulina Vega i Demi Leah Nel Peters pratile su događanja iz backstagea, dok je žiri bio sastavljen od uspješnih poslovnih žena. Nastupio je Luis Fonsi, portorikanska zvijezda najpoznatija po hitu Despacito.

Za razliku od izbora Miss World, izbor za Miss Universe unatoč svjetskoj pandemiji ipak je uspješno održan iako je na natjecanju umjesto uobičajenog broja natjecateljica s više od 90 finalistica iz cijelog svijeta ove godine bilo njih 74, što zbog pozitivnih nalaza djevojaka, što zbog nemogućnosti organizacije nacionalnih izbora.

Kao i svake godine, izbor su pratile i neke anegdote poput izgubljene prtljage Miss Mjanmara, do dvadesetak kilograma teškog nacionalnog kostima od missice sa Filipina. Zanimljivo je i da su se Miss Meksika i Miss Brazila natjecale i na izboru za Miss svijeta, a  Miss Meksika 2017. godine proglašena je prvom pratiljom.

Jedan dan do prvog polufinala Eurosonga, u kojem gledamo našu Albinu, evo i njezinih najnovijih fotografija s posljednjih priprema!

Neočekivana reakcija Frane Ridjana na izgled Maje Šuput: ''Ili mijenjaj oftalmologa ili mijenjaj ogledalo!''