Održala govor

Premijerka Srbije već 12 godina ljubi samozatajnu Milicu s kojom ima i dijete, no jednu stvar im zakon brani: "Ovo je moja borba!"

Ana Brnabić i Milica Đurić Ana Brnabić i Milica Đurić Profimedia 1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Ana Brnabić Ana Brnabić Ana Brnabić Ana Brnabić Ana Brnabić (Foto: AFP) Ana Brnabić (Foto: AFP) Ana Brnabić (Foto: Pixell) Ana Brnabić (Foto: AFP) Ana Brnabić (Dnevnik.hr) +0 Ana Brnabić i Milica Đurić Galerija

Ana Brnabić je na manifestaciji "Europride 2022" govorila o pravima LGBT zajednice u Srbiji te je priznala da ih nemaju puno, a dotakle se i svojeg bračnog statusa.

Premijerka Srbije Ana Brnabić održala je govor na konferenciji o ljudskim pravima u okviru manifestacije "Europride 2022" u Domu omladine u Beogradu.

Pogledaj i ovo showbuzz deset godina veze Srpska premijerka čuva privatni život daleko od javnosti, no lijepu partnericu izvela je na premijeru filma

Tamo ju je više desetina LGBT aktivista dočekalo zvižducima.

"Mislim da je dobro da razgovaramo i ne mislim da je ovo dijalog i vjerojatno sam jedina osoba koja je diskriminirana od obje zajednice i prva političarka u ovoj zemlji i regiji koja se nije uplašila i nije me bilo sram biti LGBT. Ovo je moja borba", poručila je premijerka, a popratili su je uzvici aktivista: "Hoćemo Pride!, Hoćemo ljudska prava!" piše Nova.rs.

"Dajem sve od sebe, ja sam povećala vidljivost zajednice i ako se bar jedna osoba osjeća bolje. Ja pomičem granice za barem jedan metar, učinite i vi isto i svima će biti isto, prestanite kritizirati. Ja sam sebi dala nijedno drugo pravo od onog što i vi imate i to nije mnogo prava, slažem se. Ja se nisam udala", poručila je Brnabić koja je već 12 godina u vezi s Milicom Đurić i zajedno imaju sina Igora. No svoju vezu nisu ozakonile jer u Srbiji još ne postoji zakon o istospolnim brakovima, a samim tim Brnabić ne može biti ni zakonska skrbnica svojem sinu.

Brnabić ne priča često o svojem privatnom životu, no ranije ove godine je u emisiji "AmiG Show" prvi put u javnosti progovorila o partnerici i sinu.

"Neku večer sam došla poslije svih sastanaka kući. Kako samo uvečer smije gledati crtane filmove, gledali smo njegov omiljeni crtić 'Veseli zečići', stalno ga gledamo. Ima ta epizoda u kojoj se oni igraju i jedan mali ostalima smeta s trubom. Meni je to sve u što se puše truba, a on se okrenuo i rekao: 'To je rog.' Otišla sam na Google i stvarno je bio rog. Rekla sam mu da je pametan, a on se okrenuo prema meni i rekao: 'Kako si zamijenila trubu s rogom?'", ispričala je ponosna majka te je naglasila i kako njezin sin zna sve instrumente, voli klasičnu glazbu i jako je pametan.

Otkrila je i tko je stroži roditelj.

"Nisam ja, Milica je. Ja nisam stroga, ali dobro je da netko drži disciplinu", kazala je premijerka, a priznala je i da joj partnerica kupuje svu odjeću.

Inače, Ana je prva žena u Srbiji na poziciji premijerke, a njezina partnerica Milica radi u Centru za radiologiju i magnetsku rezonancu u Kliničkom centru Srbije.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Nina Badrić i Bernard Krasnić Nina Badrić i Bernard Krasnić Nina Badrić i Bernard Krasnić Nina Badrić i Bernard Krasnić +25 Nina Badrić i Bernard Krasnić Nekad i sad Sjećate se mlađahnog muža Nine Badrić? Razveli su se nakon šest godina, a on se oženio bivšom djevojkom našeg sportaša

1/26 >> Pogledaji ovu galeriju Kate Middleton Kate Middleton i princ William Kate Middleton i princ William Prinčevi William i Harry, Meghan Markle i Kate Middleton +21 Prinčevi William i Harry, Meghan Markle i Kate Middleton Zanimljivosti Pogledajte kako je Kate odala počast princezi Diani, odabrala je baš detalj koji je obilježio poveći skandal!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene