Garry Marshall (FOTO: Getty)
Garry Marshall (FOTO: Getty)

Garry Marshall je umro u Burbanku, u Kaliforniji, od komplikacija s upalom pluća nakon srčanog udara.


Američki filmski redatelj, producent i scenarist Garry Marshall, poznat po filmovima "Zgodna žena" i "Princezini dnevnici", umro je u utorak u 81. godini, izvješćuje Variety.

Marshall je umro u Burbanku, u Kaliforniji, od komplikacija s upalom pluća nakon srčanog udara, rekla je njegova glasnogovornica Michelle Bega za USA Today.

Autor je dviju televizijskih serija vrlo popularnih u SAD-u. Serija "Čudan par" počela se prikazivati 1970. a snimana je pet godina. "Sretni dani" počeli su se prikazivati na ABC 1974. i prikazivali su se deset godina.

Glede filmskih ostvarenja najpoznatija su mu djela "Zgodna žena" iz 1990.., "Odbjegla nevjesta" iz 1999. (oba s Juliom Roberts u glavnim ulogama), dva nastavka "Princezinih dnevnika" (2001. i 2004.) te najnoviji "Majčin dan" koji se u Hrvatskoj prikazivao proteklog svibnja.

"Zgodna žena", velika filmska uspješnica s Roberts i Richardom Gereom zaradila je 463 milijuna dolara u čitavom svijetu. Roberts je za tu ulogu nominirana za Oscara za najbolju glumicu, a film je nominiran za Zlatni globus za najbolju filmsku komediju. (Hina)

Garry Marshall (FOTO: Getty)