Slavljenika je sinoć bilo napretek, a kratkih rukava ostale su Rihanna i Adele.

Galerija


Na svečanoj dodjeli u Los Angelesu sinoć su proglašena najveća imena glazbene industrije. American Music Awards okupio je glazbenu kremu u Microsoft Theateru.

America Music Awards 2016. (FOTO:Getty)
America Music Awards 2016. (FOTO:Getty) - 6

Svečanu ceremuniju vodili su Gigi Hadid i Jay Pharoah, a slavljenika je bilo napretek. U jakoj konkurenciji za glazbenika godine bili su velika imena kao što su Adele, Beyonce, Justin Bieber, Selena Gomez i Rihanna, a nagradu je, na iznenađenje mnogih, odnijela Ariana Grande.

America Music Awards 2016. (FOTO:Getty)
America Music Awards 2016. (FOTO:Getty) - 2

Justin Bieber pomeo je konkurenciju i osvojio čak četiri nagrade. Osim nagrade za najboljeg muškog izvođača u pop/rock-kategoriji, Bieber je osvojio nagradu i za najbolji album "Purpose", najbolju pjesmu "Love Yourself" i video godine za pjesmu "Sorry".

Odmah iza Biebera s tri osvojene nagrade smjestio se Drake. Popularni pjevač proglašen je najboljim muškim izvođačem, njegov album "Views" proglašen je najboljim albumom u kategoriji rap/hip-hop, a njegova pjesma "Hotline Bling" proglašena je najboljom pjesmom u istoj kategoriji.

America Music Awards 2016. (FOTO:Getty)
America Music Awards 2016. (FOTO:Getty) - 1

Pjevačica Selena Gomez proglašena je najboljom ženskom glazbenicom u kategoriji pop/rock. Selena je stigla na dodjelu i pojavila se u javnosti prvi put nakon što je krajem rujna završila u rehabilitacijskoj ustanovi.

America Music Awards 2016. (FOTO:Getty)
America Music Awards 2016. (FOTO:Getty) - 3

Beyonce je osvojila nagradu za najbolju turneju, a Chris Brown za najboljeg muškog izvođača u kategoriji soul/R&B. Kratkih rukava ostale su Rihanna i Adele koje nisu osvojile niti jednu nagradu.

Popis svih dobitnika možete pogledati ovdje.