Amal Clooney je britansko-libanonska odvjetnica koja se našla u problemima.


Amal Clooney, britansko-libanonskoj odvjetnici, egipatski dužnosnici prijete uhićenjem jer je prepoznala nedostatke u pravosudnom sustavu te zemlje, a zbog kojih su tri novinara Al Jazeere završili u zatvoru.
Amal zastupa Mohameda Fahmya, jednog od te trojice novinara, koji je optužen za terorizam u prosincu 2013. godine.

Svjetski mediji nagađaju da je ljubav pukla nakon samo tri mjeseca braka

Vezani članci George Clooney Nekad je bio svjetski zavodnik broj jedan, a onda je upoznao odvjetnicu za koju je odmah znao da će mu biti žena George Clooney Obožavani glumac jedva je provirio van iz kuće cijelu godinu, a otkrio je i točan razlog svoje velike brige

U četvrtak, egipatski je sud naredio ponovno suđenje za trojicu novinara, priznajući da postoje problemu s njihovim početnim optužbama.

Zatvorske kazne koje su izrečene Mohamedu Fahmyi, Peteru Gresteu i Baheru Mohamedu izazvale su zgražanje na međunarodnoj razini.

Amal je sada javno progovorila o svom iskustvu tijekom tog suđenja.

'Kada sam krenula s pokretanjem izvješća, prvo su nas zaustavili i rekli da ne možemo raditi u Cairu. Pitali su me hoće li moje izvješće uvrijediti vojsku, pravosuđe ili vladu, na što sam ja odgovorila da hoće. Tada su mi jednostavno rekli da ako je tako d riskiram i vlastito uhićenje', objasnila je supruga Georgea Clooneyja.

U svom je izvješću Amal predložila da dužnosnici ne biraju sami suca koji će suditi u ovom slučaju, no ignorirali su njezin zahtjev, piše The Telegraph.

'Moje izvješće su ignorirali i suca su naravno izabrali dužnosnici. Izabran je sudac koji je poznat po svojim brutalnim presudama', dodala je Amal.

Amal dodaje da nema smisla imati ponovno suđenje ako će ponovno dužnosnici birati suce kako njima odgovara.

'Ako su shvatili da ima problema, rješenje nije u tome da se ponovi isto suđenje kakvo je bilo i ranije', rekla je gospođa Clooney.

Amal je na kraju rekla da jednostavno misli da vjeruje da se ne može osloniti na egipatske sudove kada je u pitanju poštenje i brzina rješavanja postupaka.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook