"nema ništa čudno"

Tajnu je čuvao desetljećima: Islamović otkrio svoje pravo ime

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Čelnici "Jugotona" predložili su pjevaču da promijeni ime jer njegovo pravo nije dovoljno "zvučno".

Kada su "Divlje jagode" postale poznate, čelnici "Jugotona" predložili su Alenu Islamoviću da promijeni ime jer njegovo pravo nije dovoljno "zvučno". Islamoviću se ideja isprva nije svidjela.

Pogledaj i ovo Alen Islamović - 5 nema ih često skupa Tko je supruga Alena Islamovića? Upoznali su se kad je imala 16 godina: "Plivali smo kroz bure i trudili se da opstanemo..."

"Točno je da mi je pravo ime Alija. Nema ništa čudno u tome, mnoge svjetske zvijezde odaberu drugo ime kojim se predstavljaju u javnosti, najčešće neko koje zvuči primamljivije, tako je bilo i u mom slučaju", kazao je Alen Islamović za srpski Kurir.

Čelnici nekadašnjeg "Jugotona" predložili su mu da koristi umjetničko ime "Alen" uz obrazloženje da će tako steći veliku popularnost među publikom.

"On se malo nećkao jer nije htio promijeniti ime, ali je brzo popustio i poslušao savjet. Danas gotovo nitko ne zna da se Alen zapravo zove Alija ", dodao je izvor. Nakon što se se "Jagode" razišle 1986. godine, Islamović je pjevao u Bijelom dugmetu.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene