Njezin prvi single

VIDEO Jeste li čuli za MØ? Ona je nova pjevačka nada!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Karen Marie Ørsted svojim je prvim singlom dala naslutiti da se iza otkačene i zaigrane vanjštine krije izvanredni glazbeni talent.

24-godišnja danska pjevačica i kantautorica Karen Marie Ørsted već je svojim prvim singlom 'Maiden'iz 2012., što je direktni prijevod njenog umjetničkog imena MØ, dala naslutiti da se iza otkačene i zaigrane vanjštine krije izvanredni glazbeni talent.

Pogledaj i ovo showbuzz Koncertni spektakl Iron Maiden stiže u Zagreb!

Tinejdžerske electro-punk početke u bendu MOR i turneje po opskurnim klubovima širom svijeta Karen je ubrzo zamijenila laptop elektronikom u spavaćoj sobi. U potrazi za novim glazbenim identitom i melodioznijim pjesmama, MØ upoznaje gitarista i producenta Ronnija Vindahla koji je surađivao s Kendrickom Lamarom.

Vindahlov studio je tijekom 2013. iznijedrio niz sjajnih singlova. 'Glass', 'Pilgrim' i 'Waste of Time' protutnjali su blogosferom, a mlada je Dankinja postala snaga s kojom ozbiljno valja računati. Suradnja s Diplom u pjesmi 'XXX 88' te pripadajući video koji je skupio gotovo milijun pogleda na Youtubeu konačno joj daju i planetarnu važnost.

MØ je redovito objavljivanje singlova u 2013. zaokružila listopadskim izdavanjem EP-ja 'Bikini Daze' i njime najavila izlazak debitantskog albuma 'No Mythologies To Follow' pod okriljem Sonyja. Vješto strukturirani i produkcijski vrlo ispeglani elektronski pejsaži upotpunjeni samouvjerenim Kareninim vokalom čine ovaj paket od 12 pjesama jakom konkurencijom ponajboljim albumima u 2014. Koliko je doista dobar i kako će na njega reagirati publika pokazat će i skorašnja europska turneja koja kreće 4. ožujka u Dublinu.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene