Nakon teške bolesti

Preminuo Alan Rickman - zauvijek će ostati zapamćen kao Severus Snape

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Glumac Alan Rickman najpoznatiji je po ulozi Severusa Snape, kojeg je igrao u 'Harryju Potteru'. Legendarni glumac preminuo je u Londonu, uz obitelj.

Preminuo je glumac Alan Rickman. Britanac je preminuo u 70. godini života, nakon bitke sa rakom. Najpoznatiji je po ulozi Severusa Snape, koju je igrao u 'Harryju Potteru'.

Pogledaj i ovo showbuzz svima će nedostajati Emotivna poruka preminulom glumcu

Preminuo je u Londonu, uz najbližu obitelj. Upravo su članovi njihove obitelji potvrdili za The Guardian da je Rickman umro. Osim 'Pottera', možda ćete se Rickmana sjećati i iz filmova kao što su 'Zapravo ljubav' i 'Robin Hood: Princ lopova'.

Cijenjen glumac

Iako ga mlađa publika poznaje po ulozi u 'Harryju Potteru', Rickman je bio jako nagrađivan i priznat glumac. Nakon što je 70-ih godina završio glumačku akademiju, izgradio je ime u britanskim kazališnim krugovima. Bio je nominiran i za nagradu Tony, a prvu filmsku ulogu dobio je deset godina nakon što je započeo glumačku karijeru. Bila je to uloga negativca u filmu 'Die Hard', gdje je glumio uz Brucea Willisa.

Alanova karijera krenula je uzlaznom putanjom nakon uloge u filmu 'Zapravo ljubav'. Tom romantičnom komedijom pobrao je simpatije publike koja se oduševila njegovim glumačkim sposobnostima. Ipak, vrh karijere predstavljao je serijal filmova o malom čarobnjaku Harryju Potteru.

Osim na filmu, Rickman je ostavio neizbrisiv trag kao kazališni glumac. Kritičari tvrde kako su njegove izvedbe s Royal Shakespeare Company među najboljima u povijesti. Prema riječima njegovih kolega, Alan će zauvijek ostati jedan od najboljih i najprepoznatljivijih britanskih umjetnika.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene