Alan Alda, poznat po ulozi ironičnog duhovitog vojnog doktora Hawkeyea Piercea u poznatoj TV seriji "M.A.S.H", objavio je da boluje od Parkinsonove bolesti.

Galerija


Američki glumac Alan Alda rekao je kako mu je bolest živčanog sustava dijagnosticirana prije tri i pol godine.''Odlučio sam reći ljudima da imam Parkinsonovu kako bi ih ohrabrio na djelovanje'', rekao je 82-godišnji Alda u objavi na Twitteru.

Vezani članci Kakav nered - 4 Objavili tužne i uznemirujuće slike nereda u kojem žive, hitno im je potrebna pomoć Slika nije dostupna Nakon 21 godine doznao od koje to bolesti pati!

''Moj život je ispunjen. Glumim, dajem intervjue, radim svoj podcast ... Idem na boks tri puta tjedno, igram tenis dva puta tjedno i uzimam blagu tabletu'', rekao je. ''Ali ne postajem dementan ... nisam ništa dementniji nego što sam bio i prije'', napomenuo je Alda i poručio: ''Ako dobijete dijagnozu, samo nastavite dalje''

Alan Alda (Foto: Getty Images)
Alan Alda (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Prilikom gostovanja u emisiji “CBS This Morning“, Alda je rekao kako su trzaji palca jedini simptom koji je do sada iskusio .

Osim MASH-a, Emmyjem nagrađen Alda glumio je i u političkoj TV drami "Zapadno krilo", te je bio nominiran za Oscara u filmu “Avijatičar“.