Aaliyah Dana Haughton imala je svega 22 godine kad je poginula. Bila je na vrhuncu svoje karijere.


Imala je jednu od najperspektivnijih karijera u svijetu glazbe, a onda je sve tako okrutno prekinuto. Prije točno petnaest godina, na današnji datum, poginula je tada 22-godišnja Aaliyah. 25. kolovoza 2001. godine njezine avion srušio se na Bahamima. Perspektivna djevojka tada je taman objavila treći album, a pred sobom je imala i filmske projekte.

Vezani članci Aaliyah (Foto: AFP) Avionski pad i nadrogirani pilot koštali su je života, no ona je do danas ostala kultna R&B zvijezda R Kelly (Foto: Instagram) Desetljećima je u svom domu imao seks-kult, oženio je 15-godišnjakinju, no tek je sad priveden

Derek Lee, čovjek koji je tada bio prijatelj i stilist lijepe pjevačice, s tugom se prisjeća ovog dana. Tada je i sam skoro poginuo, jer je s Aaliyah trebao biti na letu. 'Bilo se jako teško nositi s time. Svake godine se drugačije osjećam', pričla Lee za CNN. Osim pjevačice, na letu su poginuli i svi ostali putnici, pilot, frizer, vizažist, zaposlenici njene izdavačke kuće, obiteljski prijatelj i zaštitar.

Aaliyah Dana Haughton postigla je u kratkom vremenu planetarni uspjeh. Karijeru je započela sa svega 15 godina, a u svijet glazbe gurnuo ju je R. Kelly. Kako je njena karijera napredovala, tako ga je Aaliyah ostavila, nastavljajući sama svoj uspješan put. Lee, koji je tada počinjao svoju karijeru te je s pjevačicom bio blizak, kaže kako je bila jako povjerljiva i brižna. 'Nikad nije htjela da se osjećate kao da je bolja od vas. Bila je normalna osoba s talentom. Uvijek je htjela više', dodao je Lee. 'Bila je moja šefica, no nikad se nisam tako osjećao. Bila je jako topla osoba', zaključio je svoju ispovijest o Aaliyah.

 

... BG Day... #Aaliyah #dleestyle #dereklee #BabyGirl #BG

A photo posted by Derek Lee - Stylist (@dleestyle) on