U najvećem gradu Istre sve je u znaku filma. Osam dana Pulom će šetati filmska krema, a zbog projekcija pod zvjezdanim nebom, očekuje se 80 tisuća posjetitelja.


U Puli je sve u bojama filmskog festivala. 'Atmosfera je lijepa za vrijeme gledanja filma. To je jedan festival kojeg ja ne bih zamijenio za nijedan drugi', rekao je glumac Ivo Gregurević.

Prvi pogled na novi film 'Hiljadarka': Izabran kao lice koje će krasiti najvrijedniju novčanicu u državi

Vezani članci Glavata želva s udicom u jednjaku stigla na oporavak u Centar za oporavak 01 Udice ugrožavaju živote glavatih želvi: Martin će dobiti novu šansu za život Bolnica u Puli Zamjenik ravnateljice pulske bolnice: "Javilo nam se puno građana sa željom da pomognu, ali nismo znali da će uzimanje volontera biti zakonski toliko teško"

Veza između  Pule i filma uspješno traje pune 62 godine. Ima ukupno 128 projekcija, pa će svatko naći ponešto za sebe. Na fimskom platnu veličine 19 x 8 metara, ljubitelji filma uživat će u domaćoj i stranoj produkciji.

Zanimljivo je da je ovaj festival najstariji festival na otvorenom na svijetu i s najvećim prosječenim brojem gledatelja po filmu

U amfiteatru prvi će probiti led film Branka Schmidta 'Imena višnje'.

Branko Lustig, poznati oskarovac i izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarovic, proglasio je festival otvorenim.

U Pulu su stigli mnogi gosti, ministri pa i bivši predsjednik RH Ivo Josipović. Kako se grad pripremao za filmski festival pogledajte u prilogu iz našeg Dnevnika Nove TV. 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook