U najvećem gradu Istre sve je u znaku filma. Osam dana Pulom će šetati filmska krema, a zbog projekcija pod zvjezdanim nebom, očekuje se 80 tisuća posjetitelja.


U Puli je sve u bojama filmskog festivala. 'Atmosfera je lijepa za vrijeme gledanja filma. To je jedan festival kojeg ja ne bih zamijenio za nijedan drugi', rekao je glumac Ivo Gregurević.

Prvi pogled na novi film 'Hiljadarka': Izabran kao lice koje će krasiti najvrijedniju novčanicu u državi

Vezani članci Sklat sivac - 3 Što se to zaplelo u mrežu? Ribari slučajno ulovili morskog psa kakvih je samo 10-ak u Jadranu. Priča ima sretan kraj Avion, ilustracija Pulska zračna luka dočekala prve ovogodišnje putnike iz Rusije: ''Popunjenost prvog leta je bila iznad očekivanja''

Veza između  Pule i filma uspješno traje pune 62 godine. Ima ukupno 128 projekcija, pa će svatko naći ponešto za sebe. Na fimskom platnu veličine 19 x 8 metara, ljubitelji filma uživat će u domaćoj i stranoj produkciji.

Zanimljivo je da je ovaj festival najstariji festival na otvorenom na svijetu i s najvećim prosječenim brojem gledatelja po filmu

U amfiteatru prvi će probiti led film Branka Schmidta 'Imena višnje'.

Branko Lustig, poznati oskarovac i izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarovic, proglasio je festival otvorenim.

U Pulu su stigli mnogi gosti, ministri pa i bivši predsjednik RH Ivo Josipović. Kako se grad pripremao za filmski festival pogledajte u prilogu iz našeg Dnevnika Nove TV. 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook