Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Philip Seymour Hoffman umro je u dobi od 46 godina, a njegovi obožavatelji diljem svijeta ovih dana odaju počast velikom glumcu


Svijet je izgubio još jednog glumačkog velikana, a na dan njegova sprovoda prisjetimo se nekolicine činjenica o njegovom privatnom životu i karijeri.

Poznate zvijezde na bdijenju za preminulog glumca

Vezani članci Slika nije dostupna Imate priliku živjeti u stanu preminulog glumca! Slika nije dostupna Napokon otkriven i pravi razlog smrti slavnog glumca

Philip Seymour Hoffman počeo je glumiti još u srednjoj školi. Svoju prvu ulogu odigrao je 1982. u svojoj (školskoj) produkciji TV- serije "MASH." Glumio je Radara O'Rileya.

Godine 2005., izgubio je 18 kila za ulogu velikog Trumana Capotea u filmu 'Capote'. Njegova interpretacija legendarnog autora priskrbila mu je Oscara.

Veliki proboj na filmskom platnu uslijedio je nakon uloge Scottyja J u filmu 'Kralj pornića'. 

Tijekom snimanja filma 'Almost famous' u kojem je glumio Lestera Bangsa imao je gripu i to - za vrijeme svih scena koje je snimio.

Tijekom 90-ih glumio je s Julianne Moore u 3 filma -  'Kralj pornića' (1997.), 'Veliki Lebowski' (1998.) i 'Magnolia' (1999.).

Svoju prvu veliku ulogu ostvario je u filmu redatelja Paula Thomasa Andersona ('Kralj pornića'). S iznimkom filma 'There Will Be Blood', Hoffman je glumio u svim Andersonovim filmovima.

Godine 1999. upoznao je svoju dugogodišnju djevojku, kostimografkinju Mimi O'Donnell. To se zbilo tijekom snimanja filma 'In Arabia We'd All Be Kings' kojeg je i režirao.

Tri puta je nominiran za nagradu Tony. Prvi put 2000. za ulogu u predstavi 'True West', drugi put za ulogu u predstavui 'Long Day's Journey Into Night' (2003.) i treći put za predstavu 'Death of a Salesman' (2012).

Otac je sina Coopera i kćerkica Tallulah i Wille. Svo troje dobio je u vezi s Mimi O'Donnell. 

Ulogu Cubbyja Barnesa u filmu 'Ransom' (1996.) za koju se prijavio na audiciju, izgubio je od Donniea Wahlberga.

Webportal Media Mass objavio je obmanu o njegovoj smrti, samo 2 dana prije njegove stvarne smrti 2. veljače, 2014.

Gordy Hoffman, njegov mlađi brat, napisao je scanarij za film 'Love Liza', u kojem je Philip glumio 2002.

Hoffman je gostovao u političkom dokumentarcu 'The Last Party' (2000.) o konvenciji republikanske i demokratske stranke.

Radio je nekoliko običnih poslova prije nego se njegova karijera zahuktala 1992. filmom „Miris žene“. Otkrio je da mu je bilo teško zadržati poslove konobara, spasioca i radnika u skladištu supermarketa.

Izjavio je da bi, da nije uspio kao glumac, postao učitelj jer voli učiti i biti okružen mnoštvom.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook