Gatsby je hit

Što se krije iza tragične ljubavne priče? Ovo sigurno niste znali!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

'Veliki Gatsby', glamurozna verzija redatelja Baza Luhrmana, oduševila je gledatelje diljem svijeta. No što se krije iza ljubavne priče? Donosimo nekoliko zanimljivosti koje sigurno niste znali o Gatsbyju...

I dok je kritika podijeljena, obožavatelji Leonarda DiCapria uživaju u novom filmu australskog redatelja Baza Luhrmana.

Pogledaj i ovo Leonardo DiCaprio "Volimo ovakve priče!" Leonardo DiCaprio objavio lijepe vijesti iz Hrvatske, video koji je podijelio prikupio je samo pozitivne komentare!

'Veliki Gatsby' priča je o sanjaru Gatsbyju koji radi velike zabave kako bi privukao pažnju svoje ljubavi Daisy. Ona je udala za bogataša dok je Gatsby bio u ratu, a pet godina nakon, bivši par se ponovno nalazi. Kraj je tragičan, Gatsby umire ne prestajući se nadati kako će ga Daisy ipak nazvati, dok ona nastavlja život u nesretnom braku.

>> Leonardo DiCaprio uživa u Cannesu kao u filmu – u društvu atraktivnih djevojaka!

No znate li sve o hit filmu? Raskošne zabave koje su se odvijale u Gatsbyjevom dvorcu, zapravo je bivši samostan u Sidneyu – otkrila je producentica Catherine Martin.

Čak su tri romana inspirirala Francisa Scotta Fitzgeralda pri pisanju originalnoga 'Velikog Gatsbyja'; roman Zelde Fitzgerald Z (u knjizi ima jedna vruća scena na stranici 178), zatim 'Just Call Me Zelda', te 'Beautiful Fools'.

Mlada glumica Carey Mulligan utjelovila je Daisy, no moge glumie priželjkivale su ulogu. Tako je Carey 'pobijedila' Blake Lively, Natalie Portman, Scarlett Johansson, Amandu Seyfried, Michelle Williams i Keira Knightley .

Osim Carey, blještav ulazak u svijet slavnih imala je i mlada glumica koja je tek izašla s faksa. Elizabeth Debicki utjelovila je sportašicu Jordan, Daisyinu prijateljicu.

>> Lude 20-te i super bogataši: 'Veliki Gatsby' zaradio 51 milijun dolara!

Na raskošnim zabavama bili su obavezni crni smokinzi. Kako se Leo isticao u mnošvu? Nosim je odijelo tamno plave boje! Modna dizajnerica Miuccia Prada napravila je 40 haljina za film, a korišten je i originalan Tiffany and Co. nakit s pravim biserima, dijamantima i ostalim dragim kamenjem. Na setu su cijelo vrijeme bili tjelohranitelji, tako da je nakit vrijedan milijune uvijek bio pod zaštitom.

Uz sve te raskošna haljine na setu, najskuplja je bila – pidžama! Svilena spavaćica koju je nosila Debicki bila je jako skupa jer je napravljena od jednog komada tkanine. Osim toga, napravljene su dvije iste kako se jedna ne bi slučajno uništila.

Novi 'Veliki Gatsby' zapravo je četvrta ekranizacija na filmu. U Verziji prije ove, Gatsby je snimljen 1974. s Robertom Redfordom i Miom Farrow u glavnim ulogama – jeste li znali da je tada Mia bila trudna?

Svi samo pričaju o 'Velikom Gatsbyju'! Jeste li vi gledali film? Kako vam se svidio?

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene