Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Topshop je morao ukinuti kontroverznu reklamu mršave manekenke tinejdžerke sa svoje web stranice.


Zabrinuli roditelji misle da takve fotografije potiču tu opaku bolest među mladima, a majka liječene anoreksične djevojke rekla je kako strahuje da bi joj kćer mogla ponovno pokleknuti kad vidi djevojku na naslovnice tog poznatog brenda. Iz Topshopa su pokušali braniti svoj model, 18-godišnju Codie Young, no u ponedjeljak navečer su ipak maknuli fotografiju i stavili drugu na kojoj djevojka izgleda zdravije. Iz Topshopa su priznali da je Codie zdrava mlada djevojka te su odbili ukloniti njene ostale fotografije.
'Djevojčicama fotografije modela koji su ovako mršavi govore da je to u redu, a zapravo nije. Takve stvari ne želimo gledati u časopisima i na internetu. To je konstantna borba protiv poremećaja u prehrani, a Topshop joj ne pomaže. Očito je odjeća veličine 32 dostupna u Topshopovim dućanima što opet implicira da je zdravo biti tih proporcija. Topshop mora preuzeti odgovornost i koristiti zdravije modele', rekla je Helen Davies iz udruge Beat. Glasnogovornik Toshopa tvrdi da Codie nosi veličinu 36 i da je zdrava te da na slikama nosi nešto veću odjeću.

Vezani članci Bella Hadid (Foto: Instagram) Htjela je objaviti seksi fotku, no umjesto toga je zabrinula fanove i navukla bijes javnosti Jeremy Meeks i Chloe Green (Foto: Profimedia) Seksi zatvorenik varao je bivšu s razmaženom bogatašicom, no sada se smirio uz nju i sina


Izgleda li vama mlada Codie zdravo?