Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Parada šampiona na Sambadrome stadionu okupila je šest najboljih školi sambe.


Najbolje škole sambe izašle su na posljednji ovogodišnji defile najpoznatijeg karnevala na svijetu, koji je završio prije tjedan dana u Rio de Janeiru. Plesačice u glamuroznim i oskudnim kostimima oduzimale su dah brojnim posjetiteljima koji su se okupili nakon završetka festivala kako bi pogledali Paradu šampiona.

Vezani članci Sjeverna Koreja na paradi predstavila ogromnu balističku raketu Kim Jong Unovo čudovište: Na vojnoj paradi šef Sjeverne Koreje predstavio ogromni balistički projektil U Imotskom na karnevalu spaljen gej par s djetetom - Nenadom Stazićem Spalio lutke gej para s djetetom pa zaradio optužnicu: DORH jasno ustvrdio - poticao je na mržnju, netoleranciju i nasilje

Radi se o posebnoj paradi koja se održava u prvu subotu nakon karnevala, kada isključivo defilira šest najboljih škola sambe. Prva škola koja je ‘uplesala’ na Sambadrome stadion, gdje se karneval održava bila Imperatriz Leopoldinense, koja je šesta na ovogodišnjoj top ljestvici najboljih.

Slijedile su je Salgueiro, Vila Isabel, Mangueira, Unidos da Tijuca i škola pobjednica Beija Flor, koja je trijumfirala nad dvanaest ostalih škola učesnica karnevala u Rio de Janeiru.