Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ljiljana Mitić koja je prošlog vikenda ubila bivšeg muža Ljubomira Dapčevića i njegovu kćer Milicu, preminula je u noći između subote i nedjelje u Urgentnom centru.


Uzrok smrti je hipotermija, budući da je Ljiljana provela više od 45 minuta u hladnoj vodi, plutajući Savom od Brankovog do Pančevačkog mosta. Podsjetimo, pedesetogodišnja Ljiljana Mitić je prošle subote oko 17.30 sati pucala u glavu pedesetosmogodišnjem bivšem suprugu Ljubomiru Dapčeviću, a nakon toga s dva hica u grudi usmrtila i njegovu kćer Milicu Dapčević kojoj je bila tek dvadeset i jedna godina, ispred restorana 'Madera' u Tašmajdanskom parku. Nakon zločina Ljiljana je pokušala samoubojstvo, prvo popevši se na skelu crkve Svetog Marka, s naumom da skoči na beton, od čega je odustala, a zatim skočivši u Savu s Brankovog mosta. Izvučena je na kopno, a nedugo zatim je prevezena na odjel intenzivne njege u Urgentni centar. Primljena je bez svijesti i u veoma lošem stanju. Vitalne funkcije joj nisu bile ugrožene, ali je provela previše vremena u hladnoj vodi, čija temperatura nije prelazila osam stupnjeva. Liječnici su učinili sve što je bilo u njihovoj moći, no njeno tijelo nije izdržalo posljedice hipotermije. Puls joj je bio veoma slab, imala je nepravilan rad srca, a u noći između subote i nedjelje, oko 2 sata ujutro, došlo je do prestanka disanja i rada srca, što je prouzrokovalo smrt - izvijestili su iz Kliničkog centra Srbije, prenosi Blic Online.

Vezani članci Policija na mjestu očevida u Sopotu Dan prije nego što su je našli mrtvu, obitelj djevojke preminule u Novom Zagrebu bila je na policiji. Baka tvrdi: "Nisu ništa napravili" Diahann Carroll (Foto: IMDB) Zvijezda legendarne serije "Dinastija" izgubila je bitku s bolešću u 85. godini

Ljiljana Mitić je tokom boravka u Urgentnom centru bila pod stalnim nadzorom policije, ali ni u jednom trenutku s unesrećenom nisu mogli obaviti saslušanje. Za dvostruko ubojstvo s predumišljajem bila joj je zagarantirana zatvorska kazna do 40 godina. Ni sada nije jasno kako je Ljiljana uspjela da Brankovog mosta doplivati do Pančevačkog, po pet kilometra plovnog puta, što znači da je prošla pored desetine tankera i brodova, što bi bilo teško izvedivo i iskusnim plivačima. 'Naše je bilo da je izvučemo i dali smo sve od sebe da joj spasimo život. Žao mi ju je kao čovjeka, i trebala je odgovarati za svoje djelo', izjavio je Renato Grbić, koji je s ribarom Ivanom Andrejevićem izvukao Ljiljanu iz Dunava.

U stanu Ljiljane Mitić u Beogradu, pronađeno je oproštajno pismo i meci za pištolj kojim je izvršeno ubojstvo. U srijedu, uz prisustvo brojne rodbine, prijatelja, poznatih ličnosti, pokopana je Milica Dapčević na Topčiderskom groblju u Beogradu. Dan kasnije, u rodnom Cetinju, sahranjen je i njen otac Ljubomir Dapčević. U oproštajnom pismu, Ljiljana je zahtijevala da je sahrane s stvarima njenog sina Andrije, koji je preminuo prije godinu dana.

>> Lokica Stefanović tvrdi: Ta žena nikada nije plesala kod mene!

>> Oproštajnim pismom bivša Lokica otkrila motive dvostrukog ubojstva