Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Marin Ivanović Stoka i Ivana Kovač prisjećaju se mjeseci provedenih u komuni.


Od 15. studenog do 15. prosinca traje mjesec borbe protiv ovisnosti. Akteri priče koju možete vidjeti u prilogu IN magazina svoju su ovisnost pobijedili. No i dalje hrabro istupaju u javnosti ne bi li upozorili na pošast koja uništava živote mladih, ali i pružili snagu i optimizam onima koji još uvijek vode borbu s drogom.

Vezani članci Uhićen mladić, ilustracija Razbijena skupina trgovaca drogom: Prilikom privođenja jednom muškarcu pozlilo, hitno prebačen u bolnicu - "Pred očima mi se sin gasio!" Dražen Rastović, voditelj Službe kriminaliteta droga Nakon velike zapljene kokaina u Dubrovniku: ''Zločinačke organizacije traže druge ulazne luke prema tržištu Europe"

Za IN magazin govori neuropsihijatar Slavko Sakoman, koji je istaknuo da je konzumacija kokaina u Hrvatskoj u porastu te da je, prema službenim podacima, broj mladih ženskih konzumenata pretekao broj muškaraca koji uzimaju taj narkotik.

Svoja iskustva s kokainom, kojega je uzimao gotovo 17 godina, iznio je i reper Marin Ivanović Stoka. 'Droga mi je uništila živce i mozak. Znao sam se zaključavati deset dana u sobu, imajući napadaje paranoje', rekao je Stoka.

Što je o svom iskustvu iz komuna imala reći Ivana Kovač, pogledajte u prilogu IN magazina.