Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Objavljena je fotografija na kojoj se bivši američki predsjednik Kennedy nalazi u društvu golih ljepotica. Jackie je tada bila u bolnici.


Internetska stranica TMZ objavila je fotografiju za koju se s pravom može misliti kako bi promijenila tok povijesti – samo da je bila objavljenja u pravo vrijeme. Na fotografiji se nalazi bivši američki predsjednik John F. Kennedy kako ljenčari na brodu prepunom potpuno golih starleta. Znalo se da jedan od najpopularnijih američkih predsjednika svih vremena voli biti okružen ljepoticama, ali ovakva eksplicitna fotografija bi ga i vrijeme kad se kandidirao za predsjednika sigurno koštala glasova puritanskog dijela Amerike – pod uvjetom da bi uopće mogao ući u predsjedničku utrku.

Vezani članci Zračna luka JFK Istražitelji na aerodromu JFK u New Yorku pretražili zrakoplov iz Moskve: "Hitne službe napustile su zračnu luku" Slika nije dostupna Lijes Leeja Harveyja Oswalda prodan za 483 tisuće kuna

>> VIDEO: Pronađena snimka Marilyn Monroe kako puši 'travu'

Smatra se da je fotografija snimljena sredinom 50-ih godina prošlog stoljeća. Na njoj se vide dvije gole djevojke kako skaču s broda u vodu, dok se na najvišoj palubi sunčaju još dvije potpuno gole ljepotice. Na donjoj palubi odmah ispod njih se vidi muškarac kako leži i sunča se okrenut prema objektivu i za kojeg se misli da je John F. Kennedy. TMZ je angažirao nekoliko fotografskih eksperata koji su svi potvrdili kako fotografija nije bila podvrgnuta Photoshopu, odnosno da je autentična. Dakle originalno razvijena fotografija je skenirana, dok drugih obika manipulacije nema.

Profestor Jeff Sedlik, forenzičarski foto ekspert je također potvrdio autentičnost. Utvrdio je da je fotografija izrađena na foto-papiru koji se koristio u SAD-u tijekom pedesetih godina. Emilzija na površini fotografije je oštećena na desetak mjesta, što je rezultat starenja, ali i upotrebe, odnosno putovanje od ruke do ruke.

Postoji veliki broj članaka i biografskih knjiga u kojima se spominje kako je predsjednik John F. Kennedy dva tjedna krstario Mediteranom u kolovozu 1956. godine. tada je još uvijek bio senator, a krstario je sa svojim bratom Tedom Kennedyjem i senatorom Georgeom Smathersom. Taj famozni trio zabavljao se sa brojnim ženama na jahti. Jackie Kennedy je bila trudna u to vrijeme, dapače završila je u bolnici zbog komplikacija u trudnoći, dok je njezin suprug bio u dobrom društvu.

Za prepoznavanje američkog predsjednika i usporedbi s drugim njegovim fotografijama angažirana su dva Kennedyjeva biografa koji su pomno proučili fotografiju i donijeli isti zaključak – da je na fotografiji John F. Kennedy.

Smatra se kako je fotografija bila prodana, ili poklonjena jednom američkom trgovcu automobila na istočnoj obali kod kojeg je fotografija desetke godina provela u ladici. Dotični trgovac umro je prije deset godina, a njegov sin je nedavno pronašao fotografiju i odnio je u redakciju TMZ-a.

Da se fotografija slučajno pojavila u javnosti 1960. kad se Kennedy kandidirao za predsjednika, sigurno je da bi promijenila tok svjetske povijesti druge polovine XX stoljeća.