Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Cijena prozirne haljine koju je prije osam godina obukla Kate Middleton naglo je skočila.


Njeni troškovi jedva da iznose 30 funti. No, crna mrežasta haljina kroz koju se sve nazire navodno je bila presudna da se princ William zaljubi u Kate Middleton, kada ju je u njoj ugledao za vrijeme modne revije na fakultetu koji su pohađali prije osam godina. Crnu i zlatnu inačicu spomenute haljine kreirala je Charlotte Todd dok je studirala modu na 'University of the West of England' 2000. godine, u sklopu projekta pod nazivom ‘Umjetnost zavođenja’. Dvije godine kasnije 'St Andrew’s University', koji su pohađali William i Kate posudio je haljinu za dobrotvornu reviju. Kate koja ju je nosila na reviji, tada je bila Williamova prijateljica, a hodala je s Rupertom Finchem, koji joj je bio prvi dečko na fakultetu. Tridesetjednogodišnja dizajnerica tvrdi da je haljina dio modne povijesti i trenutka kada se William po prvi put zaljubio u Kate, što je čini ponosnom. 'Da nije bila prozirna, William možda ne bi primijetio Kate. Čvrsto vjerujem da je haljina odigrala ključnu ulogu u kraljevskoj ljubavnoj priči', izjavila je dizajnerica, prenosi Mail Online. 'Jedina osoba kojoj bih haljinu dala je Kate, možda u zamjenu za pozivnicu za vjenčanje.', dodala je dizajnerica koja decidirano tvrdi da nema šanse da je itko od tada u mikro haljini partijao, jer visi u stražnjem djelu njenog ormara. Od kako je par najavio svoje vjenčanje, haljini je porasla cijena na 10 000 funti, a prema tvrdnji aukcijske kuće Greasbys taj će se iznos udesetostručiti kada Kate postane kraljica.

Vezani članci Slika nije dostupna Obje vole prozirno: No, koja ga bolje nosi? Slika nije dostupna Za razliku od Kate, djevojka princa Harryja ne pokušava biti 'savršena'

U međuvremenu je u Velikoj Britaniji euforija oko zaruka počela pomalo splašnjavati, barem sudeći prema napisima pojedinih medija. Iznose se prve zamjerke što ono što je na početku djelovalo kao nešto što bi mogla biti skromna i ukusna ceremonija u crkvi gdje su se mahom vjenčavali prijatelji princa Williama i Kate Middleton, sada galopirajuće prerasta u pompozno 'vjenčanje stoljeća', a pojedini britanski mediji ironično primjećuju da će na vjenčanju za koje, između ostalog postoji i nagradna igra za pozivnice za stotinjak smrtnika, nedostajati još samo Elton John, a ako će se i njegov nastup ozbiljiti, tada će zasigurno u svemu htjeti sudjelovati i Bob Geldof.

>> Vjenčanje Williama i Kate: Tko sve dolazi, tko je kum, čija je vjenčanica...

>> Odabranica Princa Williama uznemiravajuće nalikuje na njegovu dadilju

>> Kraljevski brak će potrajati samo sedam godina?

>> Princ William bi razvod platio s pola kraljevskog bogatstva