Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanski princ Charles po prvi je put najavio da bi njegova supruga Camilla, vojvotkinja od Cornwalla, mogla postati kraljicom ako on na prijestolju naslijedu svoju majku, kraljicu Elizabetu II.


U interviewu za televizijsku mrežu NBC, objavljenom u petak, upitan o mogućnosti da Camilla postane kraljicom ako on bude okrunjen za kralja, princ Charles je izjavio: 'Vidjet ćemo, ne znam, ako budem živ, ali to bi se moglo dogoditi'.

Vezani članci Slika nije dostupna Djeco, čuvajte se kraljevske stražnjice Camille Parker-Bowles! Slika nije dostupna Diana nije željela Charlesa za kralja

U razgovoru, snimljenom u kolovozu, Charles je govorio i o svojoj zaljubljenosti u prirodu, o odnosu s medijima i o svojim sinovima Harryju i Williamu. William je ovog tjedna objavio zaruke sa svojom djevojkom Kate Middleton.

>> Odabranica Princa Williama uznemiravajuće nalikuje na njegovu dadilju

>> Kraljevsko vjenčanje će Britaniji donijeti 620 milijuna funti

Charles se oženio svojom dugogodišnjom ljubavnicom Camillom Parker Bowles prije pet godina, nakon smrti svoje prve supruge, princese Diane. U britanskoj povijesti, supruge kraljeva tradicionalno su imenovane kraljicom i nosile su naslov 'kraljica supruga', ali nisu imale nikakvih formalnih ovlasti.

Kad je Charles odlučio uzeti Camillu za ženu, službeno je objavljeno da će Camilla, ako Charles postane kralj, nositi naslov 'princeza supruga'. (Hina)