Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Optužena je za prodaju nogometaša kluba 'Obilić' te posjedovanje vatrenog oružja.


Vrhovni sud u Beogradu podigao je optužnicu protiv Svetlane 'Cece' Ražnatović i njezine sestre Lidije Veličković-Ocokoljić kojom ih tereti da su od 2000. do 2003. godine od prodaje devet igrača nogometnog kluba 'Obilić' nezakonito stekle 16.5 milijuna kuna, saznaje srpski Blic.

Vezani članci Slika nije dostupna Novi James Bond dobro zna tko je - Svetlana Ražnatović Ceca! Slika nije dostupna Ceca se prije odlaska u kućni pritvor zabavljala u društvu diplomata!

Nacrt optužnice u koju je Blic ekskluzivno imao uvid uskoro će biti predan Vrhovnom sudu. Poznata folk pjevačica se tereti i za nedozvoljeno posjedovanje veće količine vatrenog oružja. Ražnatovićeva je optužena da je kao direktorica kluba dio novca od prodaje igrača uzimala za sebe, dok se njena sestra tereti da je kao tajnica kluba otvarala račune na koje su stizale pojedine uplate.

Na ruke dobivala marke i dolare

U optužnici se navodi da je od prodaje Miroslava Savića grčkom Arisu 25. siječnja 2000. godine njegov menadžer Darko Šušnjar predao Ražnatovićevoj na ruke 720 tisuća maraka, nakon što je uzeo svoju proviziju od 80 tisuća maraka. Od prodaje Saše Vicikneza i Zorana Rankovića kineskom Šangaju u ožujku 2000. godine, što nije evidentirano u knjigovodstvu 'Oblilića', Ražnatovićevoj je isti menadžer predao na ruke 360 tisuća dolara, a za sebe zadržao opet deset posto. Od prodaje igrača Dragana Šarca 25. svibnja 2000. godine, klubu 'Austrija' u istoimenoj zemlji uplaćeno je na račun menadžera Šušnjara milijun i 750 tisuća maraka. S istog računa igraču je isplaćeno 250 tisuća maraka, 'Austriji' je po prethodnom dogovoru vraćeno pola milijuna. Zatim je, kako se navodi u tekstu optužnice, Šušnjar podigao sto tisuća, a ostatak od 900 tisuća uplatio je na kiparski račun Lidije Veličković-Ocokoljić, koja je podigla novac i predala ga sestri.

Prodaja igrača Vladice Ćurčića i Seada Salahovića Alamiji iz Rusije, za 220 tisuća dolara, nije evidentirana u knjigovodstvu 'Obilić'a, navodi se u optužnici. Od te prodaje 120 tisuća dolara je uplaćeno na račun Radoslava Bebića koji je novac podigao i predao ga Lidiji Veličković, a ona svojoj sestri.

Uključena bila i Arkanova kuma optužena za krijumčarenje kokaina

U prodaju Nikole Lazetića turskom 'Fenerbahčeu' za šest milijuna maraka 15. lipnja 2000. godine bila je uključena i Stanislava Čočorovski, kuma Željka Ražnatovića Arkana, koja je u studenom ove godine okrivljena u Makedoniji za krijumčarenje pola tone kokaina.

Prema navodima optužnice, od šest milijuna jedan je vraćen turskom klubu, a na račun posrednice Čočorovski uplaćeno je četiri milijuna i 300 tisuća maraka. S njenog računa na račun 'Obilića' je prebačeno dva milijuna, a 2,3 milijuna je uplaćeno na račun Lidije Veličković u Segedinu. Ražnatovićeva sestra je sa svog računa namirila ranije podignuti kredit u 'Komercijalnoj banke' u iznosu od milijun i 260 tisuća maraka. Stanislava Čočorovskaje bila umiješana i u prodaju Milorada Koraća i Saše Kovačevića turskom Erzurumsportu 9. kolovoza 2000. godine. Na njen račun u Turskoj uplaćeno je 750 tisuća maraka. Od tog transfera sto tisuća je samo uplaćeno na račun 'Obilića'.

Od prodaje Milana Obradovića moskovskoj Lokomotivi 2. lipnja 2001. godine dobijeno je tri milijuna dolara, ali novac nije legao na račun 'Obilića'. Prema navodima optužnice, 250 tisuća je sa privatnog računa podigao Jovan Dimitrijević, tadašnji sportski direktor 'Obilića', i predao ga Lidiji Veličković, dok je ostatak uplaćivan na račune brojnih privatnih tvrtki.

Prijeti joj 12 + 3 godine zatvora

Svetlana Ražnatović se branila tijekom istrage da je odluke o klubu do svoje smrti 15. sijećnja 2000. godine donosio njen suprug Željko Ražnatović Arkan. Za oružje u kući u kojoj je Ražnatovićeva živjela sedam godina prije nego što ga je policija pronašla, rekla je da joj suprug nije dozvoljavao da ulazi u te prostorije, pored bazena, a da je poslije njegove smrti izgubljen ključ, pa nije znala što se tu nalazi.

Ona je navela da joj je tek poslije njegove smrti sestra rekla da ju je on zamolio da otvori račun na Cipru, jer nije mogao putovati u inozemstvo. Sestrama za zlouporabu službenog položaja prijeti kazna od dvije do 12 godina zatvora, a Ražnatovićevoj za držanje oružja dodatne tri godine.