Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izvršni direktor te modne kuće izjavio je kako najoštrije osuđuje Gallianove antisemitistički istup.


Modna kuća Christian Dior u utorak je objavila kako je otkazana suradnja svom glavnom dizajneru Johnu Gallianu radi antisemitskog ispada u baru La Perle.

Vezani članci Slika nije dostupna Galliano se ispričao i otišao na odvikavanje Slika nije dostupna Na Pariškom tjednu mode Johna Galliana već otpisali

Sidney Toledano, izvršni Diorov direktor, najoštrije je osudio Gallianove istup, a njegove izjave ocijenio potpuno suprotnima od vrijednosti koje zastupa Dior. Kao razlog Gallianova otkaza naveo je 'gnjusne komentare' u videu koji je objavio The Sun.

Iako se autentičnost video snimke još dokazuje, mnogi je smatraju vjerodostojnom. Na njoj Galliano vrijeđa goste bara govoreći kako voli Hitlera, i kako bi oni trebali biti mrtvi.

O spornome se događaju nedavno oglasila i Natalie Portman koja ima ugovor s Diorom, kao zaštitno lice parfema, te je kao Židovka, osudila Gallianove izjave.

Tako je neslavno završila iznimno plodonosna suradnja Johna Galliana s kućom Dior, kamo je dospio 2996. Godine kao kreativni direktor.

>> VIDEO: Pogledajte Gallianov antisemitski napad na par u kafiću

>> Gallianu prijeti zatvor i otkaz u Dioru

>> Dior suspendirao Johna Galliana s mjesta glavnog direktora