Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Oni su poznati, slavni i optuženi za ubojstvo.


Nakon što je nedavno glumac Michael Brea optužen za ubojstvo svoje majke, kojoj je odrubio glavu samurajskim mačem, prisjetili smo se još nekim slavnih lica i imena koji su se našli u istim optuženičkim stolicama. Većini je zajedničko da su zapravo oslobođeni od optužbe za ubojstvo koja ih je teretila, no zatvor ih je ipak sustigao na nekoj drugoj putanji, a parnični slučajevi su nekolicini opustošili džepove. Iako su oslobođeni optužbe, uz njihovo ime uvijek će se vezati riječi ubojstvo, optužba, zatvor.

Vezani članci Slika nije dostupna Lily Allen autorica glazbe u novom mjuziklu 'Dnevnik Bridget Jones' Slika nije dostupna Otkrio svoju žensku stranu!

O.J. Simpson – ova nogometna ikona i glumac bio je optužen i osuđen za ubojstvo svoje bivše supruge Nicole Brown i njenog tadašnjeg dečka Rona Goldmana 1994. godine. Izrazito medijski popraćen slučaj polako je prerastao u 'suđenje stoljeća' koje je definitivno bilo najpraćenije suđenje u javnosti ikad, a 1995. godine, porota ga je proglasila nevinim. Ipak, u kasnije podignutoj parničnoj tužbi koju je pokrenula rodbina ubijenih, ipak je proglašen odgovornim te mu je naređena isplata novčane kazna u iznosu od 34 milijuna dolara. Iako je uspio izbjeći zatvor zbog ubojstva, trenutno se nalazi u zatvoru u Nevadi jer ga je kasnije sustigla optužba za više oružanih pljački i otmica. Dobio je 33 godine.

Robert Blake – glumac poznat po glavnoj ulozi iz hit serije 'Baretta' i ulozi u filmu 'In cold blood', bio je suočen s optužbom da je ubio svoju ženu, Bonnie Lee Bakley, ispred talijanskog restorana gdje su prethodno večerali. Tijekom suđenja, oslobođen je te teške optužbe, no kao i u slučaju O.J. Simpsona, kazna (bar ona novčana) ga je sustigla u civilnoj, tj. parničnoj tužbi koju su protiv njega podignula njegova vlastita djeca. Odšteta je težila 30 milijuna dolara.

Lillo Brancato Jr. – bivša zvijezda Sopranosa teretila se za ubojstvo policajca 2005. godine u New Yorku koji u tom trenutku nije bio na dužnosti. Također je oslobođen optužbe za ubojstvo drugog stupnja, ali zatvor nije izbjegao. Naime, kasnije je osuđen na 10 godina zatvora zbog sudjelovanja u provali s predumišljajem.

John Holmes – Porno zvijezda je bila pod optužbom za čak četiri ubojstva, koji su ubijeni u narko obračunu, a o težini cijelog događaja govori i činjenica da se slučaj vodio pod posebnom terminologijom 'Ubojstva Wonderland'. Oslobođen je svih optužbi.

Irvin Allen – Glumac koji je poznat kao Che Che iz filma o Jamesu Bondu 'U službi njenog Veličanstva' bio je optužen za ubojstvo svoje supruge. Proglašen je nevinim zbog nedostatka dokaza koji bi ga mogli smjestiti iza rešetaka.

>> Glumac odrubio majci glavu samurajskim mačem