U organizaciji Hrvatske udruge fotografa u Saloonu je održan prvi fotografski party pod nazivom 'Picture this'.


Uz dobru glazbu i zabavu posjetitelji su imali priliku vidjeti kako izgleda fotografski set, snimanje i sami se okušati kao profesionalni fotografi dok pred njima poziraju atraktivni fetish modeli.

Vezani članci Slika nije dostupna Nevjerojatan talent: Pogledajte fotografije ovog 3-godišnjaka! Slika nije dostupna Ova fotografija Hrvatske je obišla svijet!

Birale su se i najbolje fotografije po izboru posjetitelja, a glavnu nagradu osvojila je Timna Tomiša. Njezina fotografija djevojke bit će izložena narednih mjesec dana u Saloonu. Očekivano, party su posjetile i neke poznate osobe iz domaćeg javnog života, primjerice Ella Dvornik i djevojke iz skupine Feminnem.

Burleska-festish-bodypainting-fashion

'Moto udruge je edukacija, informacija, promicanje i zaštita struke, pa smo pokušali to sve staviti u jednu prostoriju. Postavili smo dva foto-seta na kojima su se mogli okušati svi posjetitelji partyja. Primiti u ruke profesionalni fotoaparat te osjetiti kako je snimati s rasvjetom na pravom foto setu. Imali su na raspolaganju deset različitih modela odjevenih od burleske preko fetisha, bodypaintinga, pa do fashiona. Mogli su birati s kojim modelom i na kojem setu žele raditi', objasnio je Marko Zirdum, fotograf i predsjednik Hrvatske udruge fotografa.

Dakle, prvo mjesto osvojila je Timna Tomiša, drugo Sandra Tomljenović a treće Danijel Leban. Broj prijavljenih fotografa dosegao je brojku 400, stoga su organizatori morali zatvorili prijavu, međutim, oduševio ih je odaziv i interes za fotografiju.

Zaštita fotografskih i autorskih prava

'Budući da smo pokazali da u Hrvatskoj postoji velik broj fotografa koji imaju volju, želju i potencijal za podizanje hrvatske fotografije na viši nivo bilo bi u najmanju ruku neodgovorno od nas da taj trend ne nastavimo. Sada nam slijede raščlambe događaja, prikupljanje povratnih informacija i naravno godišnja skupština koja će se održati u veljači ove godine kada ćemo zajedno s našim članovima razgovarati o smjeru razvoja Hrvatske udruge fotografa te o akcijama koje udruga kani poduzimati u svrhu zaštite fotografa i autorskih prava kao i edukacije te drugih poticajnih aktivnosti', nadodao je Zirdum.