Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ako je točna teorija da svaka osoba ima 'blizanca' negdje u svijetu, onda se 'blizanac' Marka Grubnića zove Gok Wan!


Teško je ne primijetiti nevjerojatnu sličnost između Modnog mačka i Britanca kineskog podrijetla Gok Wana. No nije samo riječ o fizičkoj sličnosti, načinu držanja i stylingu. Naime Gok Wan je jedan od poznatijih britanskih stilista ili modnih savjetnika, kako iz na Otoku nazivaju.

Vezani članci Slika nije dostupna Što to izvodi Modni mačak? Slika nije dostupna Marko Grubnić zbog prosvjeda u štiklama morao pješke na Gornji grad

Gok Wan je rođen prije 35 godina u Leicesteru, otac mu je Kinez, a majka Engleskinja. U svijet mode ubacio se prije deset godina i odonda je nanizao zavidne uspjehe. Surađivao je s mnogim slavnima, među kojima su se našli Bryan Ferry, All Saints, Damien Lewis, Erasure, Vanessa Mae, Wade Robson, Lauren Laverne, Wet Wet Wet i Johnny Vaughan.

Svoje modne savjete iznosio je u mnogim prestižnim časopisima - Tatler, Glamour, Times Style, Marie Claire, Cosmopolitan, The Face, Afisha Mir, Clash i People, da spomenemo samo neke, a u ulozi stilista se snašao i na televiziji. Napisao je nekoliko knjiga, gostovao u mnogim showovima i emisijama, a imao je i nekoliko vlastitih.

Jedna od rijetkih razlika gdje se Mačkova i Gokova priča ne poklapaju je ta što je Wan deklarirani homoseksualac, za razliku od Grubnića koji se još uvijek deklarira kao strogi heteroseksualac. Kada uzmemo u obzir sve sličnosti, možemo utvrditi da je Modni mačak hrvatski Gok Wan, uz jednu malu razliku – Grubinić trenutačno još uvijek može samo sanjati da će surađivati s imenima s kojima je njegov britanski 'brat blizanac' na 'ti' već godinama…