Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pjevačicu Ivanu Kovač zatekli smo uoči odlaska u posjet tati Miši u bolnicu. Kćeri glazbene legende odlasci u KBC Zagreb svakodnevica su otkako je njezin otac prošli ponedjeljak preživio tešku operaciju srca.


'Zdravstveno mu se stanje posljednjih dana drastično promijenilo nabolje. Još šepa jer ne može normalno stati na nogu iz koje su mu uzete krvne žile za premosnicu, ali već je nestrpljiv kada će se vratiti doma', veselo kaže Ivana. No, 69-godišnji pjevač do odlaska kući morat će se još strpjeti. Kako nam je njegova jedinica nedavno otkrila, pitanje je dana kada će s odjela Intenzivne njege biti premješten na odjel kardiologije KB-a Sveti Duh, gdje će nastaviti liječenje.

Vezani članci Ivana i Mišo Kovač (FOTO: Tomislav Miletić/Pixsell) Ivana Kovač otkrila što zamjera ocu Miši: "Pitam se misli li taj čovjek uopće na mene?" Slika nije dostupna 'Koncert je bio preemotivan, Mišo je legenda'

'Premještaj još čekamo jer na Svetom Duhu nemaju svu opremu za pretrage koje su tati još potrebne. To je isključivo stvar dogovora između liječnika', kaže Ivana. A oporavljeni pjevač već zabavlja druge pacijente.

'Mišo kao Mišo, već raspravlja o svemu, od politike pa na dalje', govori njegova kći, koja je prezadovoljna očevom promjenom načina života. Bivši strastveni pušač i kavoljubac ozbiljno je shvatio naredbe liječnika i napokon stavio zdravlje na prvo mjesto.

'Nakon prve operacije prije mjesec i pol prestao je pušiti i piti goleme količine kave. Tata je uvijek ispred sebe imao šalicu kave, od kada bi se probudio pa do odlaska na počinak, a sada popije samo beskofeinsku. Osim toga, na njegovu tanjuru već je neko vrijeme isključivo kuhana hrana, na lešo', ističe. Ipak, Mišu ni ona ni njegova supruga Lidija nemaju namjeru razmaziti.

'Ne tetošimo ga previše, nismo ni prestroge ni preblage prema njemu. Tako su nam savjetovali liječnici', smije se Ivana te otkriva da su ona i Lidija jedna drugoj proteklih dana velika potpora.

Mišo Kovač je tegobe i bolove u području prsišta osjećao posljednje dvije godine, a sve je kulminiralo prije mjesec i pol dana kada je doživio infarkt te su mu ugrađeni stentovi. To je bilo samo privremeno rješenje jer pjevaču su bile začepljene sve tri srčane krvne žile. Drugom operacijom učinjena mu je trostruka premosnica. Zahvat je trajao pet sati, a srce mu je bilo zaustavljeno 40 minuta. (Agencija VLM)