Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osnivač Facebooka nakon sedam godina promijenio status.


Kao osnivač Facebooka, Mark Zuckerberg je znao kako promijeniti status na svome profilu. No, trebalo mu je sedam godina od kako je započeo vezu s Priscillom Chan da to i učini.

Vezani članci Sprovod Milana Bandića Profesor iz Pule zatečen prizorima s Bandićeva ispraćaja: "Ista ta vlast meni daje upute. Sve je stalo u jedan sprovod..." Slika nije dostupna Marka Zuckerberga tuže za milijardu dolara

Dvadesetšestogodišnji tvorac Facobooka napokon je promijenio svoj status na popularnoj društvenoj vezi u 'zauzet'. Dodao je i to da je odugovlačio s promjenom statusa, ali nije objasnio zašto mu je trebalo toliko dugo, prenosi Daily Mail.

Mark Zuckerberg i Priscilla Chan su se upoznali na Harvardu 2003. godine, te su započeli vezu nekoliko dana nakon što je umalo izbačen sa sveučilišta radi hakerskog upada na stranice drugih sveučilišta. Tom je prilikom uzeo fotografije svih studentica i poslao upit studentima koja od njih je najatraktivnija. Interes koji je pobudio u nekoliko dana na Internetu inspirirao ga je za stvaranje Facebooka.

Na profilu Priscile Chan stoji da su vezu započeli 7. studenog 2003. godine, a isplivalo je i nekoliko detalja iz njihovog zajedničkog života na imanju Palo Alto u Kaliforniji, o kojima je Zuckerberg bio ekstremno tajnovit.

Unatoč tome što je mlad, Zuckerberg posjeduje bogatstvo od 13 milijardi američkih dolara, što ga čini 52. po redu najbogatijom osobom na svijetu. Prema časopisu Forbes drugi je najmlađi milijarder na zemlji, iza suosnivača Facebooka Dustina Moskovitza.

>> 'Društvena mreža' osvojila četiri Zlatna Globusa

>> Milijarder i osnivač Facebooka živi u podstanarskom stanu