Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Portia de Rossi detaljno je opisala strah da u javnosti pokaže svoju seksualnu orijentaciju, te bitku s anoreksijom.


Australska glumica Portia de Rossi koja se u kolovozu udala za komičarku i voditeljicu talk showa Ellen DeGeneres u autobiografiji 'Unbearable Lightness: A story of loss and gain' otkrila je da je u najmršavijoj fazi imala 37 kilograma na 165 cm visine i da živjela na 150 kalorija dnevno uz dvadeset laksativa, te je zbog anoreksije zaradila cirozu jetre, osteoporozu i lupus. Za obrat i izlazak iz pakla anoreksije zasluge pripisuje Ellen de Generes, koju je upoznala 2001. godine. Kada je radila na hit seriji 'Ally McBeal' bila je toliko opsjednuta težinom da si je dnevno dozvolila unos od 300 kalorija.

Vezani članci Harrison Ford i Calista Flockhart (Foto: AFP) Slavna mršavica probleme s prehranom kasno je priznala, a o braku s 22 godine starijim šarmerom rijetko priča Slika nije dostupna Portia de Rossi uzela prezime svoje supruge

Osim o borbi za život radi anoreksije, Portia De Rossi je detaljno pisala o svojim strahovima da u javnosti pokaže svoju seksualnu orijentaciju. 'Na mene su iz automobila vikali zato što sam se držala za ruke s bivšom djevojkom i bilo je zastrašujuće. Nazivali su me lezbačom i to je bilo prvi put da sam na svojoj koži osjetila diskriminaciju. Bilo je strašno, stoga sam bila jako oprezna da se ne razotkrivam na ulici. Nikada ne znate na koga ćete naletjeti.', kazala je Portia de Rossi.

‘Sada osjećam da je osoba o kojoj sam pisala netko koga sam možda jednom poznavala. Uh, šokantno mi je kako sam bila drugačija za razliku od ovog kakva sam sada, i znate šokantno je i za druge ljude. Mislim, bilo je vrlo iznenađujuće i za Ellen kada je čitala' dodala je tridesetsedmogodišnja glumica.

De Rossi se nada da će njena knjiga inspirirati i druge sa poremećajima u prehrani da potraže pomoć, te krivi nerealne standarde ljepote koji uvjetuju da žena bude mršava.
Oštro je osudila natpis na majici 'Volim anoreksija’ koju je nedavno dizajnirao Alexsandro Palombro unatoč njegovoj tvrdnji da je to napravio s namjerom da poruči da je anoreksija veliki problem u društvu koji ne može biti ignoriran. 'Bilo koja poruka bilo da je otisnuta na majici, ili u medijima, ili bilo da riječ o četrnaestogodišnjoj manekenki, ona poruka koja poručuje ženama kako bi trebale izgledati je poruka koju bismo morali u potpunosti ignorirati zato što samo mi moramo otkriti kako želimo izgledati', izjavila je Portia.

>> Portia de Rossi uzela prezime svoje supruge

>> Foto: Ellen i Portia na brodu izmjenjivale vruće poljupce

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju