Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Portret Hendrixa, to jest mozaik od preko 5000 Fenderovih trzalica izabran je za humanitarnu aukciju u legendarnom londonskom studiju 'Abbey Road'.


Portret legendarnog gitariste rad je britanskog umjetnika Eda Chapmana koji je rekao kako mu je za izradu mozaika dimenzija 120cm x 100cm trebala nekoliko dana.

Vezani članci Slika nije dostupna 40 godina kasnije: Tko je ubio Jimija Hendrixa? Slika nije dostupna VIDEO: Izložene neprocjenjive osobne stvari Jimija Hendrixa

'Hendrix je bio gitaristički virtuoz i nitko nije svirao 'Fender' gitaru kao on. Za izradu portreta koristio sam trzalice jer volim eksperimentirati s materijalima, a smatram kako je ovaj portret primjerena počast ovom velikom glazbeniku', izjavio je Chapman.

Sav prihod od prodaje namijenjen je britanskom Institutu za istraživanje raka, a samo od prodaje ovog mozaika očekuje se iznos od oko 130 000 kuna.

>> VIDEO: Izložene neprocjenjive osobne stvari Jimija Hendrixa

Prije ovog portreta Chapman je napravio i mozaike nogometaša Erica Cantone i Georgea Besta, te portrete Sir Alexa Fergusona i Marka Hughesa napravljene od kovanica.