Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zamislite da u vrijeme političkih izbora imamo priliku umjesto dosadnih i neupečatljivih političkih lica i poruka, gledati zgodne žene u kostimima. Možda se upravo pokreće i takav trend.


Poljska pjevačica Katarzyna Szczolek, poznata i pod umjetničkim imenom Sara May, zna gdje treba udariti da bi se marketinški isprofilirala u politici. U biti, bio je dovoljan jedan plakat i nema medija koji dalje nije obavljao marketinški posao za nju. Vrlo lukavo i domišljato u svakom slučaju, a ako je suditi po navedenim osobinama zaista bi mogla uspjeti u političkom životu.

Vezani članci Ispovijest Poljakinje koja je pobacila unatoč zabrani - 1 Ispovijest žene koja se morala izboriti za pobačaj jer je on zakonom zabranjen: "Ne bih imala ništa, rodila bih mrtvo dijete, a bol bi bila tisuću puta veća“ Homofobni napad, ilustracija Poljska najavila zabranu usvajanja djece istospolnim parovima: Vladajući smatraju da je to prijetnja rimokatoličkom načinu života

Naime, u jeku izbora umjesto obećavajućih ozbiljnih lica i slogana koji se viđaju po plakatima, Katarzyna je napravila potpuni zaokret i odlučila nekim drugim adutima krenuti u osvajanje političke moći. Tako se na plakatu našla u kostimu u seksi ležećoj pozi te poziva da se glas pruži upravo njoj.Mora se priznati, aduti su zaista snažni jer ima tijelo koje doslovno hipnotizira gdje bi ljudi samo pogledom na plakat vjerojatno bili u stanju zaokružiti bilo što.

Lavina reakcija je naravno pokrenuta gdje joj suparnici spočitavaju način na koji traži svoj politički put i proboj, no mora se priznati da joj je kreativnost uz plakat i slogan: 'Lijepa, nezavisna i sposobna' svakako jača strana. A možda i zavist potiče negativne reakcije, kako bilo, mnogi je u moru dosadnih slogana i demagoških političkih poruka smatraju pravim osvježenjem.

Tko zna, možda će s ovim uspjeti pokrenuti jedan novi trend u političkim kampanjama gdje će politika konačno dobiti i par opuštajućih elemenata. Pa kad se već priča o problemima, neka barem bude ugodno za oči, kad već ne može biti za uši.